Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як допомогти дитині, яка подавилася: запобігаємо інциденту

Як допомогти дитині, яка подавилася: запобігаємо інциденту
 

Якщо дитина подавилася, це не просто неприємний, але і дуже лякаючий інцидент, який приводить більшість батьків в паніку і змушує відчути себе безпорадними. Щоб цього не сталося з вами, в даній і наступній статті ми поговоримо про те, як запобігти подібним інцидентам, і що робити, якщо дитина подавилася і задихається.

Як не дати дитині вдавитися під час їжі

Маленькі діти часто давляться під час їжі. Це поширена проблема, але незважаючи на це, дуже серйозна, адже може призвести до летального результату. Тому ви, як батьки, повинні всіляко сприяти тому, щоб створити безпечне середовище навколо малюка, який все без розбору тягне до рота.

Як правило, маленькі дітки найчастіше давляться під час прийому їжі. Тому ніколи не залишайте свого малюка за їжею без нагляду. Крім цього їжу для маленьких дітей рекомендується різати на дуже маленькі шматочки (розміром з горошину). А немовлята і зовсім ковтають не жуючи, тому їхня їжа повинна бути досить дрібною, щоб її можна було не жувати.

Не давайте малюкові кілька шматочків їжі за раз, наприклад, на тарілочці, так як маленька дитина (на відміну від дорослого) буде набивати повний рот їжі, а не їсти по одному шматочку за раз. А також з самого дитинства прищеплюйте правила їжі і поведінки за столом, щоб дитина знала, що не можна бігати, грати, лежати і одночасно закидати їжу в рот (як раз це і небезпечно тим, що малюк подавиться).

А чи знали ви, що є продукти, якими малюки давляться частіше, ніж іншими? Серед них: виноград, родзинки, шматочки банану, сосиски, попкорн, помідори чері, зефір маршмеллоу і жувальні солодощі, що прилипають до зубів.

Це може звучати дивно, але жувальна, занадто густа або великими шматочками їжа становить небезпеку для малюків. Ви можете давати вищезгадані продукти крихітці, просто переконайтеся, що подаєте їх правильно і безпечно для маленької дитини.

Як не дати дитині вдавитися в інших випадках

Прийоми їжі найбільш небезпечні, але це – не єдина небезпека. Не залишайте маленьких предметів, таких як монети, скріпки, батарейки, ковпачки від ручок, ґудзики в межах досяжності дитини. До небезпечних предметів також віднесіть речі з дрібними знімними деталями – їх також не можна давати маленьким дітям. Купуючи іграшки, дотримуйтесь вікових рекомендацій і приділяйте особливу увагу їх якості.

Повітряні кульки також можуть бути небезпечні для малюків – в тому випадку, якщо вони лопаються. Потрапивши до рота дитини, гума може блокувати дихальні шляхи і призвести до удушення. Точно так само будьте дуже уважні з будь-яким тонким пластиком і поліетиленом, а також з харчовою плівкою, яка напевно знайдеться в кожному будинку.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас