Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як очистити від пригорілих плям посуд з нержавіючої сталі

Як очистити від пригорілих плям посуд з нержавіючої сталі
 

Якщо у вас є посуд для готування з нержавіючої сталі, ви напевно користуєтеся ним буквально кожен день. Такі каструльки і сковорідки стануть незамінними для кожної господині. Та через таку інтенсивну експлуатацію, як би акуратно ви не користувалися посудом, на ньому все одно з'являться темні плями, пригорілі крапельки і інші забруднення.

Про посуд з нержавіючої сталі мріє кожна господиня. У ньому неймовірно зручно готувати, виглядає він просто чудово, та й за співвідношенням ціна/якість його, без сумніву, можна назвати найкращим. Купивши такий посуд, ви залишитеся в захваті, і напевно будете ретельно за ним доглядати. Але від неприємностей ніхто не застрахований, і рано чи пізно в ньому щось, та пригорить.

Щоб позбутися від цієї пригорілого плями і повернути свій улюблений посуд в колишній ідеальний стан, ми пропонуємо скористатися лише водою і звичайною харчовою содою (можливо, оцтом).

Як очистити посуд з нержавіючої сталі від прикипілих плям

Що знадобиться:

- каструлі і/або сковорідки з нержавіючої сталі з міцними пригорілими плямами;

- харчова сода;

- кипляча вода;

- ганчірочка або губка для посуду.

Покрокова інструкція:

1. Поставте каструлю або сковороду на плиту і доверху наповніть водою.

2. Доведіть воду до кипіння і кип'ятіть 20 хвилин.

3. Через 20 хвилин пригоріла коричнева або чорна пляма має почати відходити. Перевірити це можна за допомогою дерев'яної ложечки або лопатки, акуратно спробувавши пляму зішкребти.

4. Зніміть посуд з варочної поверхні і вилийте брудну від плями воду.

5. Насипте на дно посудини харчову соду так, щоб вона покрила його. А потім за допомогою кухонної мочалки починайте відтирати дно, як миючим засобом.

6. Все це добре змийте, і дно вашої каструлі/сковорідки стане, як нове!

Якщо з першого разу не вийшло...

Якщо ваш посуд з нержавіючої сталі пригорів так, що з першого разу очистити його за допомогою води і соди не вдалося, повторіть процедуру, але використовуйте ще й оцет. Налийте на дно каструлі або сковорідки оцет – стільки, щоб він повністю покрив дно посудини. Потім налийте воду і проробіть те ж саме: прокип'ятіть 20 хвилин. При необхідності ще раз обробіть пригорілу пляму харчовою содою.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас