Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як правильно вибрати ліжечко для малюка

Дитяче ліжечко

До процесу купівлі ліжечка для вашого малюка слід поставитися з усією серйозністю. Вибираючи ліжечко, не слід звертати увагу лише на зовнішній вигляд і ціну. Щоб вам було легше зорієнтуватися у великому різноманітті дитячих ліжечок, наведемо кілька важливих факторів, які без сумнівів допоможуть вам зробити правильний вибір.

Матеріал дитячого ліжечка

Напевно, ні для кого не секрет, що від натуральності тієї чи іншої речі багато що залежить. Для дитячого ліжечка найкращим матеріалом у всі часи було дерево. Завдяки своїм дихаючим властивостям дерево дозволяє і тілу малюка теж дихати. Припустимим вважається і наявність у ліжечку невеликої кількості деталей з металу або пластику. Вибираючи ліжечко, не так просто визначити, з чого воно виготовлене. Тому, не зайвим буде попросити гігієнічний сертифікат на дитяче ліжечко, в якому вказується матеріал, з якого виготовлене ліжечко і те, наскільки воно «нешкідливе».

Кращими і більш дорогими у порівнянні з іншими матеріалами для ліжечка є вільха, клен і береза. Не поганими і більш дешевими вважаються ліжечка із сосни, але через свою м´якість на такому ліжечку можуть залишатися сліди від брязкалець або зубок вашого малюка.

Ніжки дитячого ліжечка

Найголовніше, щоб ліжечко твердо стояло «на ногах». Для зовсім маленьких дуже зручними вважаються люльки або ліжечка-гойдалки. Але, до місяців 3-4 з люльки ваша дитинка вже виросте, а для ліжечка-гойдалки потрібно буде встановлювати стійкі ніжки, щоб дитина не розгойдувалася і надалі не випала з нього. При всій зручності заколисувати новонародженого малюка в ліжечку, не позбавляйте його задоволення поніжитися у вас на ручках. Адже теплоту і любов батьківських обіймів не замінити навіть самими гарниими ліжечками.

Глибина дна і бортики дитячого ліжечка

Бажано брати ліжечко з регульованою висотою дна. Малюка, що тільки народився, дуже зручно покласти на невелику глибину, що дозволить з легкістю укладати й діставати назад крихітку. Коли дитинка трохи підросте і стане більш активною, то дно ліжечка краще опустити нижче, так, щоб глибина від верхнього бортика до матрацика становила не менше 65 сантиметрів, щоб уникнути падінь у пориві цікавості.

Для підрослої дитинки в ліжечку можна зняти бортик або просто вийняти кілька прутів, що дозволить маляті самостійно вставати з ліжка. Так само, можливість знімати бортик може стане в нагоді у разі, коли тільки-но народженого малюка кладуть у ліжечко, впритул присунуте до батьківського ліжка. Так мамі буде легше годувати малюка вночі, не встаючи з ліжка. Так, і крихітка буде краще спати біля мами.

Відстань між планками на дитячому ліжечку

Купуючи ліжечко, не полінуйтеся взяти з собою рулетку або лінієчку, адже важливу роль в конструкції ліжечка грає відстань між планками решітки. Оптимальною відстанню є 5-6 сантиметрів, з розрахунку щоб між планками не застрягла голова, ручки або ніжки дитини.

Дно дитячого ліжечка

Добре якщо дно дитячого ліжечка рейкове, це дозволяє «дихати» матрацу і відповідно сприяє нормальній регуляції повітря, що на пряму впливає на здоровий сон малюка.

До якого віку розраховане перше дитяче ліжечко

При великому розмаїтті ліжечок деякі з них дозволяють використовувати їх тільки до двох років, інші можуть використовуватися довше, трансформуючись у дитячу кушетку.

У будь-якому випадку тут вибір за вами! Вдалої покупки і здорового сну вашому малюкові!

За матеріалами detishnik.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас