Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Костюм на Хеллоуїн своїми руками: від вибору тканини до готового виробу

Костюм на Хеллоуїн своїми руками: від вибору тканини до готового виробу
 

Хеллоуїн – найулюбленіше свято всіх дітей, адже в ньому зібрано все те, що так люблять діти: костюми, нові ролі і безліч солодощів. При цьому головним завданням батьків є створити той самий заповітний костюм, який порадує чадо. Ну, або в крайньому випадку купити. Хоча хто захоче витрачати купу грошей на костюм, який одягнеться всього лише раз?!

Як змайструвати костюм для дитини на Хеллоуїн

Чомусь більшість батьків замислюється про костюм для дитини на Хеллоуїн та інші свята в останній момент, коли змайструвати щось путнє практично не залишається часу, а купувати готовий завжди накладно, і тому в мережі починається активний пошук швидко реалізованих ідей. Цього року пропонуємо заздалегідь задуматися над цим.

Отже, з чого ж почати? А почати варто з вибору ідеї, яку хочеться реалізувати. При цьому, вибираючи тематику і специфіку костюма, важливо враховувати думку дитини і її смакові вподобання. Так, сьогодні, діти особливо люблять вбиратися в костюми улюблених героїв з мультфільмів, книг і фільмів.
Костюм на Хеллоуїн своїми руками
Відтворити більшість персонажів досить просто. Все, що для цього потрібно – одягнути дитину в речі схожої колірної гами, додати один характерний, добре впізнаваний елемент, і вуаля, костюм готовий! Таким нехитрим чином, всього лише одягши підходящу за кольором майку і спідницю, дівчинку можна нарядити в костюм феї Дінь-Дінь, чорної кішечки, принцеси, пташки, фламінго, червоної шапочки, відьмочки, привида і навіть Чудо Жінки. Для хлопчика з простих речей можна зібрати костюм Маріо, міньйона, будівельника, пірата, акули, принца або короля і т.д.
Костюм на Хеллоуїн своїми руками
Якщо ж дитина хоче костюм певного героя, і звичайними речами так просто не обійтися, тоді варто заздалегідь подумати, як і що можна реалізувати. Тим, у кого немає навичок крою та шиття, розкроїти правильні деталі зі шматка тканини буде досить складно, тому краще брати за основу звичайні речі – краще ті, яких не шкода, і акуратно пришити різні деталі образу.

Костюм на Хеллоуїн своїми рукамиЯкщо ви – не майстер шиття, тоді для різноманітних деталей вбрання краще вибирати тканину, яка не буде тріпатися, тому як обробити її краї у вас навряд чи добре вийде. Для цих цілей ідеально підходять шматочки фетру. До речі, з нього ж можна виготовити і маску на обличчя, щоб завершити образ. На виготовлення такого наряду може піти від тижня до місяця, в залежності від того, чи всі деталі у вас вже є, або частину з них доведеться купувати, тому краще продумати все заздалегідь.

Найбільш, мабуть, складний варіант – це коли доводиться шити костюм з нуля, розкроюючи кожну деталь. На виготовлення такого костюма може піти досить багато часу, особливо якщо у вас немає швейної машинки, і ви вирішили просто зшити все вручну. При цьому, як і в попередньому варіанті, вибираючи тканину, радимо звернути увагу на ту, яка не потребує обробки – з нею вам буде набагато простіше працювати, та й відсутність спеціальної швейної машинки і оверлока не стане проблемою.

Щоб з нуля зшити дитячий костюм на Хеллоуїн, не потрібно бути майстром з шиття, так як вдивлятися в шви виробу в будь-якому випадку ніхто не буде. Все що потрібно – це проявити трохи творчості і фантазії. А для натхнення в Мережі завжди можна знайти купу цікавих ідей і майстер-класів.

Веселого Хеллоуїна!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас