Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Лайфхаки, які хоч трохи допоможуть полегшити переїзд

Лайфхаки, які хоч трохи допоможуть полегшити переїзд
 

Переїзд на нову квартиру може бути захоплюючою і надихаючою новою главою в житті. Але в сам день переїзду і пару днів до і після нього у вас буде чимало турбот і стресу. Наші прості лайфхаки допоможуть вам хоч трохи полегшити переїзд, правильно упакувавши всі речі і майно.

Прості лайфхаки для квартирного переїзду

1. Підготуйте достатню кількість порожніх коробок. Це може стати для вас непередбаченою статтею витрат, якщо ви не подбаєте про це заздалегідь. Коробки для переїзду можна як купити, так і назбирати, попитавши у друзів і знайомих, а також, наприклад, в найближчому супермаркеті або на ринку.

2. Пакуйте одяг, не знімаючи з тремпелів. Харчова плівка в цьому випадку – ваш найкращий друг. Щоб заощадити час на пакування одягу (якого завжди виявляється більше, ніж ми думаємо), просто дістаньте його з шафи і так стопкою і загорніть в харчову плівку. Так ви зможете і набагато швидше розпакувати і розкласти його на новому місці – точно тими ж стопками.

3. Меблі перевозіть разом з шухлядами. А ось ручки та іншу фурнітуру потрібно познімати і скласти в ті ж самі ящики (в них можна покласти і інші дрібниці, які ви не хочете втратити або пошкодити під час переїзду). При цьому всі шухлядки і дверцята потрібно закріпити скотчем, щоб вони не відкривалися, коли ви (або вантажники) будете переносити меблі.

4. Використовуйте кольорове маркування. Найскладніше при переїзді – знайти потрібні речі в такій кількості однакових коробок на новому місці. Щоб уникнути цієї проблеми і не переривати всі коробки навмання, позначте різними кольорами коробки з речами для різних кімнат (для кожної з них – свій колір).

5. Упакуйте тарілки. Побитий посуд при переїзді – проблема, якої кожен з нас всіма силами намагається уникнути. Щоб мінімізувати шанси на таку неприємність, упаковуйте тарілки вертикально, як музичні платівки.

6. Упакуйте дзеркала і картини. Якщо ви думали, що тарілки складно перевезти, то з дзеркалами і картинами все ще складніше. Кожен з таких крихких предметів потрібно пакувати окремо, загортаючи в бульбашкову плівку або велику кількість паперу. При цьому не забудьте на коробці вказати, що в ній знаходиться крихкий предмет.

7. Використовуйте постільну білизну та рушники для крихких предметів. Постільна білизна та рушники займають чимало місця, але заощадити його можна, якщо ті ж крихкі предмети загортати в домашній текстиль. Так ви вб'єте двох зайців одним пострілом!

8. Упакуйте телевізор. Сучасні телевізори – ще один крихкий і негабаритний багаж, який легко можна пошкодити при переїзді. Але ви можете по максимуму убезпечити себе від такої неприємності, якщо зберегли фірмову коробку від телевізора з усіма пакувальними матеріалами всередині (плівки, пінопласт і т.д.).

Якщо ж коробка не збереглася, зробіть свою – чітко за розмірами телевізора. Його екран обгорніть рушником, потім помістіть телевізор в коробку. А наступного разу, коли будете купувати телевізор, обов'язково зберігайте його оригінальну упаковку.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас