Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як не перестати бігати з приходом холодів: поради для осінніх пробіжок

Як не перестати бігати з приходом холодів: поради для осінніх пробіжок
 

На зміну теплому літньому сонечку прийшли красиві осінні пейзажі. Але разом з ними дні стають коротшими і холоднішими, і змусити себе вийти на пробіжку стає все складніше. Насправді ж осінь – найкраща пора року для пробіжок на вулиці. Скористайтеся нашими порадами, і ви самі зможете в цьому переконатися.

советы для осенних пробежек

Як бігати восени?

1. Одягніться правильно

На осінню пробіжку, звичайно ж, одягатися і взуватися варто тепліше. Тут не підійдуть літні кросівки з сіточкою і проста бавовняна футболка. А значить, у вас є чудова нагода влаштувати шопінг! Вам знадобиться спортивна футболка з довгим рукавом, яка добре вбирає піт, куртка і кросівки для осінніх пробіжок. Одягайтеся багатошарово, адже коли ви тільки вийдете на вулицю, вам буде холодно, але в міру бігу ви будете зігріватися, і у вас має бути можливість зняти шар одягу і пов'язати навколо талії.

2. Намагайтеся бігати в світлий час доби

Восени день стає коротшим, що трохи обмежує нас в пробіжках на вулиці. Тому намагайтеся їх планувати на ранок, а не вечір. Краще встаньте раніше і ляжте раніше, але бігаючи вранці, ви ще трохи продовжите свій світловий день. Якщо ж ви все ж таки бігаєте вечорами, обов'язково вдягайте одяг зі світловідбиваючими елементами.

3. Бігайте довше і швидше

Головна перевага осені – відсутність спеки, через що бігати стає набагато простіше. Багато хто помічає, що восени простіше пробігти більше або швидше, адже в таку погоду організм не перегрівається. Скористайтеся цим приємним бонусом, щоб поставити свої нові спортивні рекорди. Головне, робіть це поступово: не збільшуйте навантаження більш ніж на 10% за тиждень.

советы для осенних пробежек
4. Насолоджуйтесь красою осінніх пейзажів

Плануйте осінні пробіжки по мальовничих околицях, парках, лісопосадках. Яскраві барви осені не дадуть вам занудьгувати і подарують ще більше задоволення від пробіжки.

5. Захищайте шкіру

Прохолодний осінній вітер збиває з пантелику і змушує забути про шкідливий ультрафіолет. Проте, якщо сонечко не припікає шкіру, це не означає, що ультрафіолет не шкодить їй. Тому, бігаючи в сонячну погоду, обов'язково наносіть на відкриті ділянки шкіри сонцезахисний крем або лосьйон. А ось в дійсно холодну вітряну погоду шкірі потрібен інший захист. Щоб вона не пересихала, не тьмяніла й не лущилася, перед пробіжкою наносіть олійку. Вона краща за крем, так як креми замерзають при низьких температурах, на відміну від олійок.

6. Не забувайте пити воду

Так само, як і з сонцезахисним кремом, в прохолодну погоду легко забути пити достатньо перед, під час і після тренування. Навіть якщо ви не пітнієте так сильно, як влітку, вам все одно потрібно поповнювати втрачену вологу. Щоб зрозуміти, чи потрібно вам пити більше води, стежте за кольором сечі – орієнтуйтеся на колір, як у лимонаду. І якщо він темніший, значить, ви п'єте недостатньо.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас