Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Фарбування волосся під час вагітності – чи так це шкідливо?

Фарбування волосся під час вагітності – чи так це шкідливо?
 

Набряклі щиколотки, розтяжки, животик, що чухається... деякі речі дійсно неминучі, коли ви вагітні. А як на рахунок коріння, що відросло, і сивини на волоссі? Цих неприємностей якраз можна уникнути. Насправді фарбувати волосся під час вагітності можна, особливо, якщо робити це правильно.

Як показали дослідження, фарби для волосся малотоксичні. Плюс, під час процедури фарбування фарби в шкіру всмоктується настільки мало, що вона навряд чи зможе «дістатися» до плоду. Проте, піклуючись про майбутнє малюка, вам все ж варто дотримуватися деяких запобіжних заходів, фарбуючи свої локони.

Фарбування волосся під час вагітності: поради майбутнім мамам

Зачекайте до другого триместру

Багато експертів рекомендують майбутнім матусям почекати з фарбуванням волосся до другого триместру. Так, ви можете фарбуватися і раніше, але краще утриматися від зайвої хімії в перші 12 тижнів вагітності, так як саме в цей час формуються органи, м'язи, голосові зв'язки, нігті і волосся малюка. І навіть якщо ваша шкіра не вбере багато фарби (і насправді немає переконливих доказів того, що вона шкодить малюкові), навіщо ризикувати?

Виберіть правильне фарбування

Як тільки вам можна буде фарбуватися, подумайте про те, щоб вибрати більш щадне фарбування. Замість фарбування коренів або повного фарбування волосся зробіть вибір на користь процедур, які не передбачають потрапляння фарби на шкіру голови. Це може бути омбре, балаяж тощо, а також мелірування або колорування через шапочку. Такі фарбування вважаються абсолютно безпечними, так як шкіра голови зовсім не буде вбирати фарбу для волосся.

Використовуйте м'яку фарбу

Також важливо звертати увагу на те, якою фарбою ви фарбуєтеся. Попросіть свого перукаря вибрати для вас м’якшу фарбу, наприклад, без аміаку. Якщо ж ви фарбуєте волосся вдома самостійно, постарайтеся вибирати фарби без знебарвлюючих інгредієнтів і аміаку, а ще краще – півперманентні фарби. Завітайте на сторінку http://artalex-market.com.ua/category/kraska_dlya_volos_2 - тут ви зможете вибрати дійсно якісну, професійну фарбу для волосся, в тому числі і безаміачні формули.

Фарбуйте волосся в добре провітрюваному приміщенні

Щоб вдихати менше хімії, попросіться в салоні сісти на добре провітрюване місце, а фарбуючи волосся вдома, відкрийте вікна на провітрювання. Завжди одягайте рукавички, якщо фарбуєтеся самостійно, а також одяг з довгим рукавом для додаткового захисту. Слідуйте інструкції виробника і не тримайте фарбу на волоссі довше, ніж потрібно. А потім ретельно мийте волосся.

Якщо це можливо, спробуйте пофарбувати спочатку одне пасмо

Через гормональні зміни може змінитися не тільки густота, але і колір, і текстура волосся. А ще воно може по-іншому реагувати на звичну вам фарбу. Щоб уникнути таких можливих сюрпризів, ви можете спробувати спочатку пофарбувати одне пасмо – так ви будете знати, який колір отримаєте в результаті.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас