Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Резинові чоботи для дитини – чи варто купувати?

Резинові чоботи для дитини – чи варто купувати?
 

Нехай дощик крапає і навіть ллється, а ніжки вашого чада будуть залишатися сухими, якщо у нього є резинові чоботи. Вони можуть стати дійсно вартою того витратою з тих пір, як малюк почне впевнено ходити. Резинові чоботи не тільки збережуть дитячі ніжки в чистоті і сухості, але і завдяки підошві з протектором захищатимуть від падінь на вологій поверхні.

Чи знали ви, що більшість дітлахів навіть не повідомляють батькам про те, що їхні ніжки намокли? Справа в тому, що малеча не звертає уваги на вологі шкарпетки, але це може бути чревате проблемами зі здоров'ям. Резинові чоботи подарують упевненість в тому, що дитячі ніжки навіть в саму мокру погоду залишатимуться в сухості і теплі. Тому задуматися про їхню покупку безперечно варто.

Коли можна купувати дитині перші резинові чобітки?

Резинові чобітки можна купувати малюкові, як тільки він навчиться впевнено ходити. Якщо ж дитина поки ще спотикається, падає, похитується, краще ще зачекати. Ці великі чоботи – не найвдаліше рішення для маленької людини, яка і так ще невпевнено стоїть на ногах.

Як правильно визначити розмір дитячих резинових чобіт?

Проблема дитячих резинових чобітків в тому, що їхні розміри часто більш узагальнені, і підібрати взуття, що ідеально сидить по ніжці, стає дуже складно. Крім того, вони можуть бути довшими або ширшими за звичайне взуття того ж самого розміру. В цьому немає нічого страшного. Підберіть чобітки, які підходять чаду по ширині, а невеликий запас довжини дозволить носити їх довше і одягати теплі шкарпетки.

Так як гумові чоботи носяться не дуже часто, ви напевно захочете купити їх на виріст. Однак занадто великі чобітки вибирати не варто, адже таке просторе взуття лише збільшить ризик падінь і травм.

Чому резинові чобітки такі важливі?

Дітлахам подобається гуляти в дощову погоду. Адже немає нічого веселіше, ніж стрибати по калюжах, щоб сплески були якомога більшими. Як батьки, ви знаєте, наскільки це некомфортно, коли шкарпетки намокають. Більшість дітей не відчувають цього дискомфорту і можуть провести з мокрими ногами весь день (а це призводить до того, що дитячі ніжки мерзнуть набагато сильніше звичайного).

Крім застуд мокрі шкарпетки можуть стати причиною захворювань шкіри ніг і мозолів. Тому ні в якому разі не варто дозволяти дітлахам ходити з мокрими ніжками в холодну або дощову погоду. Резинові ж чобітки дозволять малюкові гуляти навіть в саму мокру погоду, в повній мірі насолоджуючись калюжами і брудом, і при цьому залишаючись в сухості і теплі.

Які резинові чобітки краще вибирати для дітей?

Ваше завдання – знайти дитячі резинові чоботи хорошої якості, зі стійкою не ковзаючою підошвою і, крім цього, легкі. Якщо чобітки будуть важкими, дитячі ніжки будуть втомлюватися набагато швидше. І ні в якому разі не варто економити на покупці резинових чобіт для дитини, так як це може бути череватим для здоров'я дитячих ніжок.

Що, якщо резинові чоботи не тримаються на дитячих ніжках?

Якщо ніжка дитини вискакує з чобітка або якщо малюк постійно спотикається, це означає, що чоботи йому великі. Так, резинові чобітки повинні бути злегка вільними, та лише тому, що чадо буде носити їх не так часто. Але вони не повинні бути настільки великі, щоб дитяча ніжка з них вискакувала. У будь-якому випадку, якщо у вас є така проблема, вам варто зараз купити менші чобітки, а великі носити пізніше, коли нога дитини підросте.

Що, якщо резинові чоботи занадто вузькі для ніжки дитини?

Ще одна поширена проблема – чобітки важко натягаються на ніжку дитини і тісні їй в ширину. Цьому може бути дві причини: чоботи малі за розміром або ж занадто вузькі. У першому випадку вам просто потрібно купити дитині нові резинові чобітки. У другому ж купувати взуття більшого розміру не варто, адже малюк буде спотикатися і падати. Замість цього пошукайте чобітки інших брендів, у яких взуття само по собі ширше.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас