Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Діти і повітряні кульки: техніка безпеки

Діти і повітряні кульки: техніка безпеки
 

Коли батьки замислюються про безпеку дитячих іграшок, їм на розум напевно приходять іграшки з дрібними або гострими деталями, з низькоякісних токсичних матеріалів або іграшки, не відповідні за віком. А як на рахунок повітряних кульок?

Безумовно, і дітлахи, і дорослі люблять повітряні кулі! Це прекрасний подарунок з будь-якого приводу і без нього, а також відмінний і недорогий спосіб прикрасити будь-яке свято. Але що ж на рахунок безпеки повітряних кульок для дітей? Невже батькам варто обмежити малюків від такої радості?

Звичайно ж ні! На сторінці balloon-if.com.ua ви зможете замовляти красиві й милі кульки на день народження дитини, а також на інші прекрасні події в її житті - як для для подарунку, так і для декору. Та щоб вони дарували дитині лише щастя і задоволення, варто дотримуватися деяких правил техніки безпеки.

Справа в тому, що в повністю надутому стані повітряні кульки абсолютно безпечні для малечі. Та ось в здутому або лопнутому стані ці латексні вироби можуть загрожувати малюкам задухою.

Маленькі діти можуть тягнути цю «резину» до рота, після чого вона може потрапити в горло і перекрити дихальні шляхи. Або ж малеча може натягувати шматочки латексу на рот і обличчя, щоб надути бульбашку, через що, знову ж таки, шматочок кульки може потрапити в горло.

Так само, як і на будь-яку натуральну речовину, у дитини може бути алергія на латекс. Вона може проявлятися як простими висипаннями на шкірі, так і більш важкими симптомами.

Для маленьких дітей можуть бути небезпечними і кріплення повітряних кульок. Якщо кулька на паличці, пластмасовий конус, який утримує повітря всередині і кріпиться до палички, може також призвести до задушення, так як він досить маленький. А стрічки і мотузочки можуть привести до заплутування, травмування і також удушення.

Звичайно ж, ці ризики не специфічні і не пов'язані тільки з повітряними кульками. Але, як і у випадку з іншими іграшками та речами, тут важливо дотримуватися запобіжних заходів.

Діти і повітряні кульки: правила техніки безпеки

• Зберігайте нові, не надуті повітряні кульки поза зоною досяжності дитини і не давайте ними грати, поки не надуєте.

• Не давайте дітям лопнуті повітряні кульки. Не давайте грати з ними, тягнути до рота, жувати і т.д. Відразу ж викидайте їх.

• Надувайте кульки самі, не давайте це робити дітлахам.

• Грати з повітряними кульками діти будь-якого віку повинні тільки під наглядом дорослих.

Ці прості запобіжні заходи дозволять вам і вашим діткам отримувати море задоволення від яскравих і красивих кульок, не ризикуючи безпекою малечі.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас