Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Книжки для розвитку дитини

Книжки для розвитку дитини

Десь за горами, за полями, за прадавніми лісами, мешкають чарівні створіння – розумахи. День у день, ніч у ніч, вони досліджують навколишній світ, читають купу книжок, долають складні випробування та діляться кумедними історіями. Розумахи мандрують у пошуках нових знань і сьогодні вони завітають до Вас!

Ви дізнаєтесь, чому літає дирижабль, що таке «ефект Моцарта», та навіть, як виникли зорові ілюзії! Не вірите? Тоді скоріш зазирніть в ці книги, бо вони навчать досліджувати, експериментувати та відкриють світ неймовірних пригод.

«Мішечок історій Мішковинки» Микита Лукаш

«Мішечок історій Мішковинки» Микита Лукаш
Про що книжка:


У Торбокраї гамірно й ніколи не сумно. Торбинки й портфелі, гаманці й чохли від смартфонів, дипломати й кошики, які тут живуть, потрапляють у неймовірні пригоди, літають на торбодизелях, ходять на концерти до соловейка Моцарта й малюють на конкурс, який оцінює сам Тубус Ван-Ґог.

Ви дізнаєтесь купу історій і фактів про музику, мистецтво, науку, спорт, а також познайомитесь з Антоніо Сальєрі, Вінсентом Ван Гогом, Коко Шанель та іншими відомими постатями.

А ще два геніальних вчених доведуть, що вживати яблука корисно і переконають їх їсти кожного дня (Ісаак Ньютон і Стів Джобс).

Цікавості про авторів:

Вигадав Мішковинку Микита Лукаш, який любить книжки більше за ґаджети, не боїться фантазувати і впевнено йде за своєю мрією. Він народився у Харкові, відвідував звичайну школу №85 (щоправда, спецiалiзовану, але зовсiм не чаклунську), брав участь у різноманітних тренінгах і в «Школi молодого письменника» при Харкiвському лiтературному музеї, а в 14 років підписав свій перший дорослий контракт зi справжнiм видавництвом. А тепер у нього й у нас попереду — чимало цікавих історій.

Чарівний Торбокрай намалював Максим Долинний, український художник, графічний дизайнер, ілюстратор дитячих книжок. Максим Долинний народився 1981 року в Німеччині. Вищу освіту отримав у Львівській національній академії мистецтв. Зараз художник мешкає в м. Ужгород і активно працює з над різноманітними проектами в сфері книжкової ілюстрації та графічного дизайну. Художник неодноразово брав участь у мистецьких виставках в Україні, а також у міжнародних конкурсах карикатури (Україна, Франція, Бразилія та ін.).

«Біла трішки чорна-пречорна книжка» Кузько Кузякін

«Біла трішки чорна-пречорна книжка» Кузько Кузякін
Про що книжка:


Якщо опівночі в чорному-пречорному лісі одна необачна чорна-пречорна вівця зустріне білого-пребілого вовка, годі сподіватися від цієї історії чогось доброго. Тому замість бути мудрою й розумною, ця книжка вийшла чорною-пречорною. Хоч і трішки білою.

Розповідає вона цікавинки про природу чорного й білого кольорів, чорних дір, про абсолютно чорне Сонце, походження деяких українських топонімів, чорно-білі види тварин, прислів’я, зорові ілюзії, омоніми та багато іншого. Виняткової чорноти від першої до останньої сторінки книжці додає чорний-пречорний гумор. А особливо невгамовні читачі знайдуть у ній цікаві завдання для самостійного виконання та експериментування з чорним і білим.

«Чорна книжка» - унікальний авторський проект, у якому подані не лише відомості про природу чорного та білого кольорів, а й про походження слів "чорний" та "білий" у мові.

Цікавості про автора:

Кузько Кузякін (Дмитро Кузьменко) – народився 1984 року в місті Житомирі. Малювати вчився у різних студіях і школах, але розуміти намальоване навчився в майстерні скульптора Леонарда Славова, якого і вважає своїм головним учителем. Має педагогічну (Житомирський державний університет) і журналістську (Львівський національний університет) освіти. Навчався також у магістратурі Вроцлавського університету.

Лауреат міжнародних і всеукраїнських літературних конкурсів ("Коронація слова", "Белая скрижаль", "Смолоскип", "Витоки", премії імені Олександри Кравченко та інших). Працював редактором дитячих журналів "Пізнайко", "Артек", "Професор Крейд". Книжки з ілюстраціями Дмитра Кузьменка побачили світ у видавництвах України, Польщі, Росії, Білорусі.

«Шафа під сливою» Аліна Штефан

«Шафа під сливою» Аліна Штефан
Про що книжка:


Уявіть собі, що можете перетворитись на кого завгодно. Однієї хвилини – кит, другої хвилини – бджілка, а третьої – черепашка-ніндзя! «Шафа під сливою» саме про круті перетворення двох дівчаток і їхні мандри між світами.

Це динамічна й сповнена пригод історія про двох затятих читак, які мандрують у… Шафі. На вас чекають карколомні спуски бобслейною трасою, фехтування, байкджоринг і польоти на дирижаблі, ви дізнаєтесь купу цікавої інформації зі світу тварин – і все це в режимі переміщень і перевтілень, які переживають головні героїні цієї книжки.

«Шафа під сливою» обов’язково викликає бажання читати наукові журнали, досліджувати найрізноманітніші сфери, вірити у дива і не втрачати оптимізму. Це найкраща розвага для розумах, адже вчить мріяти і пізнавати світ. А ще не боятися! Ніколи й нічого!

Цікавості про авторів:

Аліна Штефан – дитяча письменниця, журналістка, книжкова оглядачка. Авторка книжок «Мармуровий пес» із серії «Читальня», «Літо довжиною в ДНК». Закінчила Дніпропетровську медичну академію за спеціальністю «лікувальна справа». Цікавиться природничими науками та прагне зацікавити ними усіх інших.

Мар’яна Микитюк – художниця-ілюстраторка, малює для друкованих та онлайн-видань, а також для серій одягу та сувенірів власного магазинчика. Закінчила факультет видавничої справи НПУ імені Драгоманова. Живе в Києві, надихається мандрами та біологією. Більшість робіт створює аквареллю і гуашшю.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

«Робокар Полі» проти сучасних Ґаджетів, або як відволікти дитину від блакитного монітора?

Сучасні молоді батьки стикаються з купою питань, які треба вирішити терміново заради безпеки, здоров’я та спокою свого малюка. Сьогодні ми підійдемо до вирішення однієї з таких проблем: тривалого сидіння за екраном телевізора, монітором комп’ютера чи планшета.

Казка «Капці для Святого Миколая»

Високо-високо в небі жило маленьке янголятко. Там йому було дуже весело. Воно стрибало з хмарки на хмарку, спускалося вниз із сонячним промінням і бігало під небесним дощем. А коли ставало холодно, ловило сніжинки і робило з них блискучі ланцюжки. Воно було дуже щасливе!