Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитина не хоче носити верхній одяг – як вирішити проблему?

Дитина не хоче носити верхній одяг – як вирішити проблему?

Це здається цілком очевидним: на вулиці стало холодно – одягаємо пальто і курточки. Але всі батьки знають, що ця проста логіка не працює у дітей: малюків, школярів і навіть підлітків. Діти сприймають верхній одяг, як щось, що сковує і обмежує свободу, на кшталт гамівної сорочки. І навіть якщо вони змушені її носити, то в кращому випадку роблять це без задоволення, а в гіршому – кожні ранкові збори перетворюють на справжню боротьбу з істериками і купою витрачених нервів.

Про що думає малеча? Хіба верхній одяг – це не круто? Хіба проти неї виступає хоч один з їхніх кумирів? Навіть Дід Мороз носить пальто! Але всі ці доводи безсилі. І перш ніж ви просто здастеся і почнете приймати невдоволення маленьких модників проти верхнього одягу, як належне, спробуйте скористатися нашими порадами.

Як змусити «дорослих» дітей носити верхній одяг?

Є декілька способів змусити «дорослих» модників носити верхній одяг без сперечань. В основному тут все зводиться до участі в процесі. І перше, що ви повинні зробити – це купувати верхній одяг разом! Якщо ви дозволите дитині вибрати курточку або пальто, вона носитиме її з більшою охотою.

Звичайно ж, повністю довіряти вибір чаду тут не варто, але ви можете схитрувати, заздалегідь підібравши кілька варіантів, які ви вважаєте потрібними, і дати вибирати з них. Або ж нехай модник або модниця підшукає одяг самостійно, але з огляду на ваші побажання. Ще один варіант – просто сісти разом і подивитися, що є. Наприклад, подивіться на верхній одяг для дітей в інтернет-магазині L`Carousel - тут ви знайдете дійсно стильні і якісні моделі, які напевно припадуть до смаку маленьким модникам.

Якщо ж дитина не хоче одягати верхній одяг (або хоче ходити взимку в легкій курточці), покажіть їй наочно, чому це – не найкраща думка. Дозвольте їй вийти вранці на вулицю і відчути той самий холод на своїй шкірі. Чи справді на вулиці так тепло, щоб не одягти куртку/пальто або носити демісезонний одяг замість зимового? Звичайно ж, надовго випускати чадо на вулицю без верхнього одягу не варто.

В крайньому ж випадку дітлахам, які не повірять, поки не перевірять, можна дати переконатися в необхідності верхнього одягу і таким способом. Вирушаючи гуляти, дозвольте вийти без курточки (але самі візьміть її з собою). Подивіться, як швидко чадо замерзне, і дайте одягти курточку, довівши свою правоту.

Ще одна вдала ідея – скласти звід правил щодо погоди і одягу. Наприклад, дитина повинна одягти вітровку в вітряну погоду такої-то температури, коли холодніше – куртку або пальто, а при температурі повітря, що наближається до нуля – зимовий верхній одяг. Прийміть з дитиною і запишіть ці правила, щоб щоранку вона перевіряла погоду і вибирала правильний одяг.

А якщо дитина в принципі проти теплого одягу, приберіть все літнє і не підходяще до сезону холодів, щоб маленький модник або модниця могли вибирати тільки з того, що підходить по погоді. І зверніть увагу на те, з яких матеріалів виконаний одяг, наскільки він зручний – можливо, він дійсно приносить чаду дискомфорт.

Як змусити малюків носити верхній одяг?

Тут, на щастя, все простіше, і можна обійтися лише парою простих порад:

• Завжди беріть з собою дитячу курточку і дайте малюкові самому прийти за нею! Дитина швидко зрозуміє, що їй холодно, і сама попросить у вас верхній одяг, щоб зігрітися.

• Подумайте про те, що маляті дійсно може бути жарко або незручно в верхньому одязі, який ви на нього одягаєте. Спробуйте одягти на дитину легшу курточку або просто іншого фасону.

• Занадто тісний комір або колючий матеріал одягу також може бути причиною небажання одягати його. Перевірте, можливо, малюк відмовляється саме від цієї речі, а інший верхній одяг носити зовсім не проти.

І, знову ж таки, не давайте малюкам можливості вибрати одяг не за сезоном. При настанні холодів відразу ж ховайте легкий одяг подалі в гардероб!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас