Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як змусити дитину одягатися тепло взимку?

Як змусити дитину одягатися тепло взимку?
 

І вам теж здається, що ваша дитина просто не відчуває холоду? Адже змусити малечу тепло одягатися в сезон холодів буває дійсно складно. Якщо і ви страждаєте від цієї проблеми, сьогодні ми дамо вам кілька порад, які допоможуть змусити дитину одягатися тепло взимку, а також розповімо, чому це дійсно важливо.

Замерзлому організму доводиться працювати сильніше

У дітей метаболізм працює швидше, саме тому вони не так відчувають холод, як ми – дорослі. Проте, якщо вони його не відчувають, це не означає, що вони не мерзнуть. Якщо у малюка холодні ручки і ніжки, це говорить про те, що його організм починає працювати посилено, щоб підтримувати органи в теплі. Для цього він відводить кров від кінцівок, щоб вона сильніше зігрівала мозок і грудну клітину.

Ця фізіологічна реакція змушує дитячий організм працювати в посиленому режимі і витрачати купу енергії, яка могла б піти на навчання, зростання, рух і розвиток. Тому, якщо ви хочете, щоб ваше чадо почувалося добре протягом сезону холодів, його потрібно одягати достатньо тепло.

Одягайтеся тепло і не хворійте

Застуда довго асоціювалася з сезоном холодів, але вчені довели, що холодна погода лише створює ідеальні умови для розвитку вірусів і бактерій в організмі. Теплі клітини організму виробляють набагато більше інтерферону – білка, який перешкоджає розвитку вірусу. У підсумку можна з упевненістю говорити про те, що дитина в теплі буде набагато ефективніше протистояти вірусним захворюванням, ніж замерзла.

Як змусити дитину тепло одягатися?

1. Надайте дитині деяку самостійність в зимовому гардеробі. Звичайно ж, шкільну форму або (дрес-код) ніхто не відміняв, але ви можете дати дитині вибирати з відповідних речей, а також самостійно вибирати образи для вечірніх прогулянок і вихідних. Також підключайте чадо до шопінгу – так у маленького модника або модниці буде набагато більше бажання носити теплі обновки.

Пам'ятайте: одяг вашої дитини може не підходити вам за стилем, але якщо він їй подобається і не суперечить загальноприйнятим нормам, дозвольте носити його - дайте можливість своїм маленьким модникам самовиражатися.

2. Збирайте з собою теплі речі. Вам це може здатися марною тратою часу – збирати дитині з собою кофту, коли ви знаєте, що вона її все одно не одягне. Але ви можете здивуватися: під впливом однолітків дітки можуть носити що завгодно. Якщо всі прийдуть в кофтах, то і ваше чадо одягне свою.

3. Дайте дитині постраждати. Це, звичайно, достатньо жорсткий підхід, але іноді краще покластися на саму природу. Якщо ніякі ваші старання не допомагають, можливо, ваше чадо - з тих, хто вчиться на власних помилках. Просто дайте дитині можливість вийти на вулицю в легкому одязі, і нехай вона сама переконається в тому, що одягатися потрібно тепліше. А ви скажете своє «Я ж казала». Навчившись на власному досвіді, чадо буде розуміти, що ви не просто так радите йому одягатися тепліше.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас