Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Сімейні розваги і традиції: як відсвяткувати Миколая з дітлахами різного віку?

Сімейні розваги і традиції: як відсвяткувати Миколая з дітлахами різного віку?
 

Поговоримо про свято Святого Миколая, яке для багатьох сімей вже стало важливою подією. Діти різного віку з пожадливістю на нього чекають. Цей вечір представляється дітям, як одне з таїнств і початок новорічних чарівництв. Для дітей будь-якого віку день Святого Миколая – це справжнє диво! Але, на жаль, не на всій території країни його вміють святкувати. Ми постараємося підказати декілька ідей, як порадувати на Миколая дітлахів будь-якого віку.

День Святого Миколая з малюками

Для дітей молодшого віку потрібно створити незабутню атмосферу. Нарядити ялинку іграшками та солодощами, прикрасити гірляндами та сніжинками вікна, зліпити сніговика – що може бути більш надихаючим напередодні свята?! А, так! І найголовніше – допомогти малюкам написати лист з побажаннями. Адже це свято для них асоціюється з очікуванням ночі, в яку Миколай принесе під подушку довгоочікувані солодощі та купу подарунків.

День Святого Миколая зі школярами

Для дітей середнього віку день Миколая – це можливість навчиться, культивувати і слідувати традиціям свого народу. Тут все залежить від улюбленого способу проведення дозвілля з сім'єю. Взагалі вечір святкування відрізняється своєю особливою аурою веселощів і натхнення. Якщо ви любите активний відпочинок, то обов'язково треба покататися на санях, ковзанах. Та й сніжки будуть до речі! А в разі відсутності снігу, прогулянка вечірнім парком або відпочинок на ковзанці викличуть у дітвори не менший захват.

Хороший варіант – спекти печиво, ексклюзивні цукерки або будь-який інший десерт, який можна спільно і прикрасити. Це дає можливість дітлахам проявити творчий підхід, а батькам – стати зблизитися з дітворою.

Існують повір'я, що обов'язково треба Святого Миколая і тварин, які допомагають йому розвозити подарунки, заохочувати, залишаючи частування на підвіконні. А тим, хто вірить, що подарунки потрапляють прямо до чарівних шкарпеток, гарною підмогою стане ідея змайструвати носочки з символом наступаючого року самостійно. Все, що б ви не робили спільно, об'єднає родину, і для дітей залишить найцінніші, теплі і милі спогади.

День Святого Миколая з підлітками

Дітям старшого віку догодити набагато важче, їх вже не так цікавлять посиденьки з батьками, ліплення пряничка і вирізання сніжинок. Але це зовсім не означає, що вони не шукають подарунків під подушкою! Пропонуємо їх здивувати шоколадом ручної роботи або будь-якими іншими улюбленими солодощами з оригінальними смаковими добавками. Підійдуть дрібниці у вигляді щоденників і стильних креативних блокнотів. Сучасну молодь можуть порадувати навіть теплі носочки з оригінальним принтом, які зараз, на щастя, продаються в величезному асортименті!
 
Щасливої зустрічі дня Святого Миколая і незабутніх свят!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас