Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Топ-5 солодких рецептів для дітей на Миколая

Топ-5 солодких рецептів для дітей на Миколая
 

До сих пір не можете визначитися з тим, що покласти дитині під подушку в цьому році? Домашня випічка стане найкращим варіантом, так як ваш малюк отримає довгоочікувані неймовірно смачні солодощі, ну а ви зможете бути спокійні на рахунок їхнього складу і того, що шкоди здоров'ю вони точно не нанесуть. А ми спеціально для вас підібрали рецепти найсмачніших ласощів, які однозначно порадують вашого ласуна. Поїхали!

Фадж

фадж
Фадж – це, як правило, шоколадний ірис з додаванням горіхів і/або фруктів. Фадж дуже популярний в США, і нарівні з імбирними пряниками його дарують на свята всім: і рідним, і друзям, і просто знайомим. При чому, найсмачнішим фаджем вважається той, що зроблений своїми руками. Правда, готовий фадж мало нагадує звичний нам ірис, а скоріше схожий на щербет, тому не дивуйтеся. Отже, для приготування фаджа вам знадобиться:

- по плитці чорного і молочного шоколаду;

- зефір близько 60 грам;

- коньяк - 1 столова ложка;

- масло вершкове - 15 гр;

- згущене молоко - 130 гр;

- фундук або інші горіхи і сухофрукти - всього 50 гр.

Для приготування спочатку розтоплюємо шоколад в невеликій каструлі, туди додаємо коньяк і масло: гарненько перемішати, додати згущене молоко і горіхи, і на повільному вогні варити, поки консистенція не нагадуватиме вам густу карамель. Можна варити менше, але тоді готовий фадж буде менш тягучим і більше нагадуватиме смачні шоколадні цукерки.

Зефір поріжте на невеликі шматочки, розміром не більше 1 см. Як тільки маса достатьньо загусне, додайте зефір і знову ретельно перемішайте. Візьміть невелику форму і змастіть маслом, в неї перелийте готову суміш і приберіть в холодильник мінімум на пару годин. Після того, як фадж загусне, наріжте його на невеликі шматочки, не більше 2-3 см, і перекладіть на блюдо або в лоток. Зберігайте фадж в прохолодному темному місці.

Різдвяне печиво з цукерками

Різдвяне печиво з цукерками
Дуже смачна і незвичайна інтерпретація звичного нам вівсяного печива, тільки з товченими цукерками, від чого діти просто в захваті. Адже що може бути смачніше, ніж улюблене печиво, так ще й з цукерками! Щоб приготувати такі ласощі для малюків, вам знадобиться:

- борошно, вівсяні пластівці, цукор, вершкове масло, мигдаль, цукерки «Цукрова тростина» - всього по 0,5 склянки;

- жирні вершки і мед - по 2 ст.л;

- кориця і розпушувач - близько 1/4 чайної ложки;

- ванільний екстракт і сіль за смаком.

Приготування найкраще почати з підготовки інгредієнтів, для чого цукерки варто подрібнити. Найпростіше це зробити качалкою, залишивши їх в пакеті. Масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника і дати нагрітися до кімнатної температури. Горіхи і вівсяні пластівці також необхідно подрібнити, і це краще зробити за допомогою блендера, сюди ж потім додати цукор.

Борошно, розпушувач, корицю і сіль – все ретельно перемішати за допомогою блендера. Окремо перемішати м'яке масло, вершки, мед і ваніль, потім сюди поступово всипати суху суміш, ретельно перемішуючи, і в кінці додати цукерок. Духовку розігріти до 200 градусів, деко покрити пергаментом і змастити маслом або маргарином. На деко столовою ложкою викласти тісто, залишаючи багато вільного місця, близько 5-7 см. Випікати близько 8-10 хвилин.

Пряники з джемом

Пряники з джемом
Медові пряники – одні з найпопулярніших і найулюбленіших ласощів серед як дітей, так і дорослих. Виявляється, улюблені пряники в глазурі з начинкою і без дуже легко можна приготувати самостійно. Все, що вам буде потрібно для цього:

- борошно пшеничне - 3 склянки;

- мед - 3 столові ложки;

- цукор - 150 гр;

- вода - 5 мл;

- вершкове масло - 100 гр;

- будь-який джем за смаком;

- сода - 0,5 ч.л.

Приготування тіста для пряників починають з розігрівання олії, меду, цукру і води на водяній бані. Як тільки всі інгредієнти розчиняться, потрібно додати соду, ретельно все перемішати і зняти суміш з водяної бані. Дайте їй трохи охолонути (або ж можна перелити в іншу ємність) і поступово вимішуючи, додайте борошно. Краще це робити в кілька прийомів протягом однієї години. Коли тісто перестане приставати до рук, значить, воно готове до випічки.

Розігрійте духовку до 200 градусів, деко застеліть пергаментом і змастіть олією. Тісто розкачайте в корж, товщиною близько 0,5 см, і формою для печива продавіть парну кількість заготовок. Потім на одну половинку заготовки покладіть джем і накрийте другою такою ж самою зверху, щільно защепіть краї, щоб джем не протік, і перенесіть на деко. Запікайте пряники 15-20 хвилин. Як тільки пряники будуть готові, їх можна буде відразу подавати на стіл або відкласти в блюдо і накрити зверху рушником, щоб не затверділи відразу. Зверху пряники можна прикрасити глазур'ю.

Медове печиво з горіхами

Медове печиво з горіхами
Від цих ласощів в захваті будуть буквально всі – і дорослі, і діти. До того ж, таке печиво не тільки неймовірно смачне, але ще і корисне, і готується воно досить просто. Для його приготування вам знадобиться:

- борошна пшеничного - 4 ст;

- арахісу - 1 ст;

- масла вершкового - 1 пачка;

- меду - 120-150 гр;

- цукру - 0,5 ст;

- 2 яйця і щіпка соди.

Приготування печива варто почати з обсмажування арахісу на сковороді, краще це робити на повільному вогні, щоб горіхи не згоріли. Коли арахіс підрум'яниться, відкиньте його на тарілку, щоб охолонув, і поки приступайте до тіста. Для тіста на водяній бані розтопіть масло і мед, додайте цукор, соду і яйця, ретельно перемішайте до однорідної маси. Зніміть миску з водяної бані і в суміш додайте арахіс і борошно, замісивши круте тісто. Потім приберіть тісто в морозилку на 30 хвилин.

Коли дістанете тісто з морозилки, розділіть його на дві частини і скачайте валик з кожної. Поставте розігріватися духовку, візьміть деко, застеліть пергаментом і змастіть маслом. Візьміть один валик і розділіть його на невеликі шматочки, надайте кожному шматочку форму коржа і викладіть їх на деко. Випікайте печиво приблизно 12-15 хвилин при 200 градусах.

Імбирне печиво

Імбирне печиво
Це печиво прийшло до нас із західних культур, але так швидко підкорило серця дітей і дорослих, що вже сьогодні його сміливо можна віднести до традиційної новорічної випічки. При цьому, якщо таке печиво прикрасити зверху глазур'ю, то ним можна буде не тільки поласувати і порадувати близьких, а й прикрасити будинок і ялинку до свят. Отже, інгредієнти, які вам знадобляться:

- борошно пшеничне - 2,5 ст;

- мед і вершкове масло по 125 гр;

- 1 яєчний жовток;

- цукор - 100гр;

- мелений імбир і сода по 1 ч.л .;

- мускатний горіх і кориця по 0,5 ч.л .;

- шоколадна або цукрова глазур для декору за бажанням.

Щоб приготувати імбирне печиво, спочатку потрібно заздалегідь дістати масло з холодильника і дати нагрітися до кімнатної температури. За допомогою міксера збити вершкове масло з цукром до отримання однорідної світлої маси, потім додати туди спеції, соду, мед і жовток і ще раз добре збити, після – поступово всипати борошно і замісити м'яке тісто. Готове тісто відправити в холодильник на 30 хвилин.

Коли дістанете тісто з холодильника, ще раз гарненько вимісіть його на присипаному борошном столі. Розігрійте духовку до 180 градусів, розкачайте тісто на столі і виріжте заготовки за допомогою формочок для печива – до слова, це завдання можна доручити дитині, захват буде забезпечений! Потім акуратно перекладіть заготовки на деко з пергаментом і відправте в духовку випікатися близько 8-10 хвилин. Готовому печиву дайте охолонути, і після можна приступати до декорування.

Неймовірно смачних свят Вам і вашим близьким!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас