Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Артрит – страшний сон офісного працівника

Артрит – страшний сон офісного працівника
 

Офісні працівники ведуть малорухомий спосіб життя, як наслідок одним зі здобутків є артрит. Здебільшого це запальні процеси у суглобах. Але артрит може бути як самостійною хворобою, так і показником наявності інакших захворювань.

Причини виникнення артриту

• Наслідки травм, забоїв, переламів кісток, навіть банальних невдалих падінь. А одна з головних причин виникнення захворювання – зменшення рухів.

• Наслідки інфекційних захворювань, таких як туберкульоз, дизентерія, та інших. Вони сильно виснажують імунну систему та фізично виснажують тканини організму.

• Знижений обмін речовин, погане харчування, як наслідок – надлишкова вага, захворювання крові, тощо. Сидяча робота – от що призводить до застійних процесів, зменшення кровопостачання.

Артрит може бути симптомом інших захворювань.

Засоби лікування артриту

Обов’язково зверніться до лікаря, якщо у вас почали з’являтися неприємні відчуття при рухах. Завітайте на сторінку https://medinua.com/artrit.html - тут ви зможете дізнатися більше про артрит і його лікування, а також записатися на кваліфіквану консультацію онлайн.

На визначення засобів лікування цієї хвороби впливає різноманітність причин виникнення артриту. Але одним із перших засобів, як і в більшості захворювань, рекомендують відновлення збалансованого харчування.

Харчування надає хворим клітинам будівельного матеріалу для відновлення. Також це допомагає імунній системі зміцнитися і захистити людину від інфекцій. При лікуванні артриту використовуються і протизапальні препарати, а в деяких випадках – навіть спокій для зняття сильного запального процесу. Можливе застосування протиінфекційних препаратів. Дуже розповсюдженими є застосування фізіотерапії, термальних вод.

І на останок: декілька порад, як попередити артрит

Наразі медики б’ють на сполох, тому що забагато хвороб почали омолоджуватись. Якщо ще деякий час назад артрит вважався суто віковою хворобою, то зараз думка змінилася. Таке захворювання можна спостерігати навіть у малюків. Варто звертати увагу на перші симптоми, коли рух викликає у дітей неприємні відчуття.

Саме тому одним з найефективніших засобів попередження хвороби є вранішня гімнастика. Стежте за поступовим збільшенням навантажень на суглоби. Обов’язково слідкуйте за вчасним і збалансованим харчуванням. Навчіть дітей на власному прикладі дотримуватись раціону. Обережніше поводьтесь в прохолодну пору року і не переохолоджуйтесь. Правильно піднімайте та опускайте важкі речі.

Обов’язково! Дотримуйтесь рекомендацій лікарів у разі виникнення травм.

Бережіть себе та будьте здорові!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас