Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Найкращі продукти для новорічного столу

Найкращі продукти для новорічного столу
 

Чи можете ви повірити в те, що до Нового Року залишилося менше двох тижнів? І зараз – якраз час задуматися над тим, що буде стояти на вашому святковому столі. У багатьох культурах вважається, що щастя, здоров'я і фінансове благополуччя в прийдешньому році можна залучити, якщо їсти правильну їжу в новорічну ніч і в перший день нового року. Що ж варто поставити на стіл у переддень Нового Року?

Їжа, яка принесе удачу в Новому році

Виноград

З'їжте 12 виноградин під кожен бій курантів, щоб привернути удачу в новому році. Виноград символізує солодкість і вдачу, а кожна виноградина буде символом кожного з місяців прийдешнього року. Якщо одна з виноградин попадеться гірка, це обіцяє складний місяць (той, який був за рахунком виноградин) в 2019 році. У Португалії та Кубі на кожну виноградину загадують бажання, а в Іспанії виноград продовжують їсти і наступного ранку.

Круглі фрукти

Круглі фрукти, такі як апельсини і гранати, у багатьох країнах вважаються щасливими для новорічної ночі, так як асоціюються з монетами і обіцяють подарувати достаток і процвітання в майбутньому році. Мандарини – найпопулярніші новорічні фрукти в Китаї, так як завдяки своєму кольору вони, знову ж таки, символізують багатство. У Греції в Новий Рік гранати виставляють в центр будинку відразу ж після півночі. А на Філіппінах вважається, що потрібно з'їсти 12 фруктів в Новий Рік, щоб привернути удачу і процвітання (кожен фрукт символізує кожен місяць нового року). Так що, по центру святкового столу варто поставити блюдо з фруктами: гранатами, апельсинами і мандаринами.

Квасоля і бобові

Чорну і іншу квасолю рекомендується їсти в новорічну ніч, так як при готуванні вона розбухає і символізує зростання і процвітання. Сюди ж можна віднести горошок і сочевицю, які завдяки круглій формі асоціюються з монетами, а їхній зелений колір символізує гроші.

Зелень

Знову ж таки, зелений – колір грошей. Будь-яка листова зелень, яку ви любите, буде доречна на новорічному столі, вона буде символізувати паперові гроші. І чим більше ви її з'їсте, тим краще – тим більше фінансової удачі ви привернете в наступаючому році. Крім того, це дуже корисно, особливо для сезону новорічних свят, коли наш раціон здоровим не назвеш.

Свинина

Незважаючи на те, що наступний 2019 – рік Свині, ви не повинні відмовлятися від свинини на столі. Свині риють землю п'ятачком, що символізує прогрес і рух вперед (в той час як кури і індички гребуть назад, а корови стоять на місці). Крім того, в Німеччині, Австрії, Швейцарії та Ірландії в новорічну ніч їдять свинину, так як це жирненьке м’яско символізує і «жирний» гаманець.

Риба

Якщо ви не хочете їсти м'ясо в новорічну ніч, риба також стане вдалим вибором, так як більшість риб плаває вперед, а їхня луска асоціюється зі сріблом. Рибна ікра символізує достаток. У Німеччині люди кладуть рибну або зміїну луску в гаманець, щоб залучити багатство. А в Японії риба також вважається символом процвітання і благополуччя, креветки – довгого життя, а ікра оселедця – родючості. Якщо ж ви хочете поласувати в новорічну ніч крабами або лобстером, знайте, що це не найкраща ідея, адже вони рухаються в сторони і назад.

Локшина

Їжте локшину для довголіття, і чим довшою вона буде, тим краще – в це вірять китайці. У японців також є подібне повір'я, тому в новорічну ніч вони обов'язково готують довгу локшину соба.

Крупи

Крупи, знову ж таки, символізують достаток, так як розбухають під час готування. Люди багатьох культур їдять рис відразу ж після півночі, щоб залучити побільше вдачі в новому році. Будь-які страви або закуски з круп, а особливо з рису, будуть дуже доречними на новорічному столі.

Коренеплоди

Завдяки йозі багато хто з нас знайомі з поняттям чакр. Коренева чакра є енергетичним центром, який відповідає за спокій, душевну гармонію і вкорінює нас в основних цінностях і судженнях. Щоб знайти баланс в цих сферах життя і відкритися хорошій енергії, ви повинні відкрити кореневу чакру. А зробити це можна, повернувшись до старих звичок, рутини, суджень, а також споживаючи коренеплоди, які обіцяють заспокоїти розум і подарувати той самий спокій. А люди, які досягли цього душевного спокою, як правило, стають більш реалістичними, організованими і практичними.

Солодощі

Греки печуть на Новий Рік свій традиційний солодкий хліб, в який вкладають монетку. Потім в новорічну ніч в темряві ним пригощається вся родина. Тому, кому попалася монетка, неодмінно пощастить в новому році. Приблизно те ж саме з монеткою або шматочком кераміки роблять і французи, тільки їхній торт готується з пишної випічки, мигдального крему і покривається яскравою мастикою. В Італії готують струффолі – 12 маленьких кульок, подібних до пончиків, виставлених в коло і закріплених медом. Їх прикрашають фруктами або цукровою пудрою. Спробуйте в цьому році придумати щось подібне, нехай навіть і на свій лад.

Круглі страви

Страви в формі кола або кільця символізують «повний цикл» майбутнього року. У цьому випадку підійде все від печива, тортів, млинців і піци, до оливок, суші і овочів, нарізаних кружечками.

Кукурудзяний (маїсовий) хліб

Він символізує золото, і в багатьох південних країнах є важливим елементом новорічних традицій. А деякі ще й мажуть кукурудзяний хліб медом, щоб привернути ще більше удачі. А з його залишків потім готують пудинг або сухарики для салатів або супів.

Шампанське

Незважаючи на те, що це напій, а не їжа, без нього в новорічну ніч ніяк не обійтися! У деяких культурах вірять, що відразу ж після півночі потрібно зробити три маленьких ковточки, не розливши напій, і вилити інше шампанське через плече, щоб позбутися усього минулого негативу. Якщо при цьому ваше шампанське потрапить на когось – це не проблема! Адже цій людині пощастить в наступаючому році.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас