Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як багато води потрібно пити взимку?

Як багато води потрібно пити взимку?
 

Наш організм на 70% складається з води. Саме тому пити її регулярно і в достатній кількості так важливо для загального здоров'я і прекрасного самопочуття. І якщо влітку спека буквально змушує нас випивати ці півтора-два літри води на день, то взимку про вживання незамінної H2O ми частенько забуваємо.

У сезон холодів нам рідко буває жарко, ми менше потіємо і практично не відчуваємо спраги. Плюс, ми п'ємо багато чаю і кави, тільки ось ці напої не замінюють чисту воду. Щоб уникнути зневоднення і усіляких проблем зі здоров'ям, вам знадобиться хороша доставка води в місті Київ або своєму місті, або ж якісний фільтр, щоб пити чисту водичку. А про те, чому і скільки води потрібно пити взимку, ми розповімо далі.

Чому взимку потрібно пити воду?

Незважаючи на те, що взимку холодно, є опалення, через яке наш організм активно втрачає вологу (хоч ми і не потіємо). Пити H2O в достатній кількості потрібно, незалежно від пори року, і не чекаючи спраги. Спрага – пізній показник зневоднення, який говорить про те, що деякі функції організму вже порушені. Взимку ж орієнтуйтеся не на неї, а зверніть особливу увагу на такі симптоми, як сухий кашель, пересушена шкіра, носові кровотечі і головні болі.

Побічні ефекти від зневоднення можуть бути ще серйознішими в зимовий період, адже взимку більше ймовірності «зловити» застуду або грип. Крім того, випиваючи недостатньо води щодня, вам буде складно підтримувати свою вагу в нормі. Коли ви п'єте мало води, організму не вистачає енергії на те, щоб розщеплювати жири зі споживаної вами їжі і перетворювати їх на енергію. А ще ми часто можемо плутати спрагу з голодом, що також веде до набору зайвої ваги.

Як багато води потрібно пити взимку?

Звичайно ж, це залежить від вашої статі і рівня активності. Але є загальні рекомендації:

• Чоловікам необхідно від 8 до 10 склянок води на день;

• Жінки повинні випивати від 6 до 8 склянок води щодня;

• А ось годуючим матусям потрібно більше водички – від 7 до 10 склянок щодня;

• Чоловікам, які активно займаються спортом, необхідно від 10 до 14 склянок води на добу;

• Жінкам, які активно тренуються, необхідно від 8 до 14 склянок води в день.

Але найважливіше – це те, що ви повинні пити чисту і безпечну воду!

Якими порадами варто скористатися?

• На додаток до звичайної води ви можете їсти супи – вони також допоможуть відновити баланс вологи в організмі, та ще й зігріють в холодну погоду.

• Пийте взимку зелений чай – він також буде корисним питвом, і до того ж допоможе тримати вашу зимову вагу в нормі.

• Не забувайте пити водичку під час тренувань. Причому пити слід до, під час і після такої активності. Як ми вже говорили, спрага з'являється вже тоді, коли настає зневоднення.

• Включіть у свій раціон овочі, багаті H2O – це не тільки корисно, а й допоможе уникнути нестачі вологи в організмі.

Можливо, пити воду взимку – це не зовсім те, чого ви хочете. Але тільки так ви зможете захистити себе від зневоднення, підтримувати загальне здоров'я і свою зимову вагу в нормі.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас