Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як святкують день Святого Валентина в різних країнах

Як святкують день Святого Валентина в різних країнах
 

Свято всіх закоханих, або день Святого Валентина, стає все більш і більш популярним. Ми знаємо, як у нас його святкують: вручають валентинки коханим і друзям, а також солодощі у вигляді сердечок і подарунки своїм другим половинкам. Але завжди цікаво знати, як відзначають свято в інших країнах. Які ще цікаві традиції можна перейняти?

Традиції дня Святого Валентина в різних країнах

У Фінляндії святкують день Святого Валентина, обмінюючись листівками – сердечками з побажаннями.

У Франції – країні зі столицею, званою «містом любові» – прийнято дарувати цінні подарунки у вигляді коштовностей, подорожей і солодощі (шоколадні серця, муси). Дарують французи на день закоханих і духовну їжу – поетичні рядки, в яких оспівують красу дам серця, мужність і хоробрість коханих, і, без сумніву, саму любов.

На французів схожі і американці тим, що підносять солодощі у вигляді яскравих карамельок – сердечок.

«Солодкі» святкування влаштовують і темпераментні італійці. Вони презентують коханим цукерки, в які вкладають записочки з визнаннями. Розважається народ Італії гуляннями в парках або біля водойм. А приємна музика і поетичний настрій налаштовує на велику кількість пропозицій руки і серця в цей день.

А ось в Канаді і Голландії – схожі традиції, і досить оригінальні. Справа в тому, що дами цих країн можуть в день Валентина зробити пропозицію коханій. У Канаді за відмову чоловік може поплатитися свободою, і штрафу не уникнути. А ось в Голландії, в разі відмови, він може відкупитися сукнею.

Австралія, як завжди, вражає уяву розмахом. Там виготовляють на замовлення різноманітні валентинки у вигляді подушок. А ось прикрашають їх, чим фантазія дозволить: від квітів і солодощів до чучелок колібрі.

Японцям теж є, чим похвалитися. Особливие у них це свято для чоловічої статі. Жінки дарують особливий вид шоколаду тільки своєму обранцеві.

У Британії чоловіки дарують квіти, бажано троянди. Ця традиція і нашій країні властива. А ось традицією відповідати на троянди яблуком можуть похвалитися виключно британці.

Вогненні ігрища влаштовують жителі Ісландії, а ось стрибають через вогонь тільки вірмени. Цим вони хочуть перевірити міцність своїх почуттів.

Екстравагантними виявилися ямайці! Вони святкують день закоханих одягненими в стилі «ню».

Також на пляжі день Валентина зустрічають жителі ПАР. Погодьтеся, дуже романтично зустрічати його на пісочку біля блакитної води.

Данці дарують квіти, але сухі. У букети вкладають записочки з віршами, а дівчата повинні вгадати обранця. У відповідь вона отримує шоколадне яйце на Великдень, якщо вгадає ім'я дарувальника.

Є також країни, які не святкують день закоханих. Так, в Німеччині це свято для людей з психічними відхиленнями. Але там яскраво прикрашають лікарні!

Заборонений день Святого Валентина в Саудівській Аравії. Така ж заборона існує і в Ірані. Але цю традицію ми переймати не будемо.

А ось розтягнути свято, як іспанці, які 14 лютого лише дарують квіти, а день закоханих святкують 1 травня, можна.

Бразильці теж нам підходять для репетиції на наступний рік. Вони перенесли своє «свято кохання» аж на літо – 12 червня.

Переймайте приємні традиції і радуйте коханих, адже це найромантичніше і найочікуваніше свято року!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас