Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Купуємо для малюка: декілька порад для найдорожчих покупок

Купуємо для малюка: декілька порад для найдорожчих покупок
 

Покупки для малюка в будь-якому випадку стануть справжнім випробуванням для бюджету молодої сім'ї. Але не варто «кидатися» буквально на все, адже можна вибрати лише те, що дійсно буде необхідно немовляті і його батькам. Повірте, без деяких речей дійсно можна обійтися, і ми допоможемо вам визначити, що дійсно важливо купити для крихітки, чекаючи на поповнення в родині.

Від дизайнерських колясок до таких милих ліжечок з балдахінами і радо/відео нянь зі звуком і підсвічуванням, дуже легко купити зайвого, коли ви шопитеся для майбутнього малюка. Величезна різноманітність і милота всіх цих дитячих речей просто «зомбують» молодих батьків. Але перш ніж ви розтратите все, що збирали до народження крихітки (і купите чимало того, що зовсім не знадобиться), прочитайте цю статтю, щоб зрозуміти, на що дійсно варто витратитися.

Великі покупки для малюка в дитячу

Колиска (можливо). Без неї цілком можна обійтися, адже ви з першого дня життя можете користуватися ліжечком. Однак деякі знаходять колиску дуже корисною. Чому? – По-перше, вона портативна, і в ній ви можете переносити малюка в будь-яку точку будинку, де і що б ви не робили. По-друге, малюкам дуже затишно в маленьких колисках, і деякі дітки дійсно краще сплять в них.

Порада: Якщо ви вирішили купувати колиску, вибирайте вироби на широкій стійкій основі і з боковинками не менше 20 см у висоту, щоб малюк з неї не випав.

Ліжечко (без нього ніяк). Вибираючи ліжечко для малюка, дивіться не тільки на дизайн, а переконайтеся, що воно відповідає всім нормам безпеки. Також врахуйте, що купувати ліжечка б/у (як і матрацики) вкрай не рекомендується. При цьому матрацик повинен чітко підходити за розміром до ліжечка – якщо ви можете засунути між ним і бортиком більше двох пальців, це небезпечно. Сучасні ліжечка можуть бути більш-менш функціональними. Так, деякі з них оснащені ящиками для зберігання речей, а інші можуть трансформуватися в більш доросле ліжко.

Порада: Не купуйте ліжечка зі стінками, що опускаються – вони більше не вважаються безпечними!

Пеленальний столик (можливо). Для зміни підгузників, насправді, підійде будь-яка неслизька і безпечна плоска поверхня. Проте, багато батьків купують пеленальні столики, так як вони спроектовані так, щоб зміна підгузників відбувалася максимально комфортно і для малюка, і для батьків, а все необхідне було під рукою.

Порада: Якщо ви вирішили купити пеленальний столик, віддайте перевагу безпечній стійкій моделі з ящиками для зберігання речей, яка паралельно може служити і комодом.

Крісло-гойдалка (можливо). Це скоріше розкіш, ніж необхідність, але крісло-гойдалка може бути дійсно корисним для молодих батьків. Воно «прийде на допомогу» і при годуванні, і допоможе швидше заколисати малюка. При виборі такого крісла орієнтуйтеся лише на власний комфорт.

Радіо/відео няня (без неї нікуди). Якщо ви не хочете постійно стояти біля дитячого ліжечка, цей маленький цифровий помічник стежитиме за малюком замість вас і подарує вам набагато більше свободи. Крім того, ви завжди зможете дозволити собі закрити двері в дитячу, щоб сну малюка не заважав шум, і все одно знати, що відбувається в дитячій кімнаті.

Гойдалка для малюка (можливо). Цю покупку також не назвеш необхідною, але вона може подарувати вам більше свободи. Уклавши малюка в гойдалку і включивши її, ви зможете звільнити свої руки на півгодинки, щоб відпочити або зайнятися чимось корисним. Крім того, такі гойдалки відмінно заспокоюють навіть самих неспокійних немовлят.

Порада: Вибираючи гойдалку для крихітки, переконайтеся, що вона відповідає всім нормам безпеки, має широку стійку основу і підходить малюкові за рекомендаціями зросту і ваги.

Великі покупки для прогулянок і поїздок

Автокрісло (без нього нікуди). Автокрісло має бути одним з перших в списку покупок для малюка. Адже без нього не обійтися, якщо у вас є автомобіль. Автокрісло також рекомендується купувати тільки новим, адже ви не можете знати, чи побувало обране вами крісло б/в у аварії. Також при виборі автокрісла переконайтеся, що воно відповідає всім стандартам безпеки, підходить для вікової та вагової категорії вашого малюка і має актуальний термін придатності (так, він є у дитячих автокрісел!).

Коляска (без неї нікуди). Гуляти, ходити по справах або навіть в найближчий магазин – все це ви часто будете робити з дитиною. Тому без коляски вам просто не обійтися. Вибираючи дитячу коляску, протестуйте кілька моделей прямо в магазині, щоб зрозуміти, з якою вам зручніше.

Порада: Вибираючи коляску б/в, переконайтеся, що ця модель не надто стара і відповідає сучасним вимогам безпеки. Б/в коляска повинна бути в гарному стані без дефектів, зламаних або відламаних деталей.

Портативне ліжечко-манеж (можливо). Якщо ви часто подорожуєте, можливо, захочете купити одне з таких складних портативних ліжечок. Вони важать небагато і дуже зручні тим, що в готельному номері ви завжди можете покласти малюка спати в своє ліжечко. А днем воно може служити як манеж.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас