Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Справи сімейні: як зрозуміти, що час звернутися за допомогою до сексолога?

Справи сімейні: як зрозуміти, що час звернутися за допомогою до сексолога?
 

Нас виховали так, що секс – це інтимна тема, і обговорювати з кимось ще таке питання просто непристойно. А що робити, якщо з якихось причин саме цей аспект ваших взаємин на даному етапі не влаштовує вас? Власне, для цього і існують психотерапевти-сексологи, готові допомогти впоратися з непростою і такою особистою ситуацією.

З іншого боку, буває і прямо протилежна ситуація – з чоловіком стабільні відносини, кожен день у день займається своїми справами. І за повсякденною рутиною, стресом і нескінченним потоком справ ви і не помічаєте, як раз за разом ввечері робите вибір на користь години додаткового відпочинку або сну, замість інтимної близькості з чоловіком. Чому так відбувається, і чи зможе тут допомогти сексолог ? Та й взагалі, як зрозуміти, що вашій родині час звернутися за допомогою до експерта?

5 ситуацій, коли варто звернутися за допомогою до сексолога

Звичайно, що стосується інтимного життя, то норма для кожної пари своя. Наприклад, для когось нормально займатися сексом раз на тиждень, два або навіть на місяць, а для когочь може бути справжнім випробуванням прожити без інтимної близькості 2-3 дні. Як же зрозуміти, чи все у вашої пари в порядку?

Кожен психотерапевт-сексолог відповість вам, що тут варто спиратися лише на ваші власні відчуття і відчуття вашого партнера. В середньому, для багатьох пар критичною точкою є відсутність сексу протягом 3 місяців і більше – така значна перерва є тривожним сигналом. Або, якщо ви відчуваєте, що секс у вас буває вкрай рідко, і це доставляє вам дискомфорт і занепокоєння, то однозначно варто звернутися за допомогою до сексолога.

Інша поширена ситуація, з якою часто стикаються пари – це різниця в потребі інтимної близькості, тобто коли одному партнеру близькість необхідна набагато частіше, ніж другому. Як правило, навіть якщо пара усвідомлює цю проблему, прийти до якогось рішення самостійно мало кому вдається, і тому в цій ситуації також краще звернутися до фахівця.

Говорячи про різницю інтересів, нерідко зустрічається й інша ситуація, коли з'являється різниця у вподобаннях в ліжку, або коли один партнер не може висловити свої бажання і потреби. Це також серйозний привід задуматися, в чому справжня причина того, що відбувається, і можливо, записатися на груповий тренінг або терапію.

Четверта ситуація, мабуть, знайома практично всім парам, які давно перебувають у шлюбі – коли через багато років спільного життя секс починає здаватися занадто прісним і нудним. І більшість пар в цій ситуації роблять одну і ту ж саму помилку – намагаються знайти рішення в інтернеті, користуючись шаблонними порадами або вирушаючи в секс-шоп за іграшками, які подарують нові відчуття.

Насправді, найчастіше таке відчуття виникає від рутини, і якщо звернути увагу на емоційну складову ваших відносин, то все досить швидко стає на свої місця. У будь-якому випадку, при виникненні подібної ситуації, краще звернутися до експерта, ніж слідувати популярним порадам з журналів і блогів.

І наостанок ще одна ситуація, коли однозначно варто відразу звернутися до психотерапевта-сексолога – це при виникненні больових відчуттів під час близькості, при тому що гінекологічні обстеження показують, що все в порядку. Швидше за все, справжня причина також криється в емоційній сфері, і досвідчений сексолог допоможе розібратися з психологічним аспектом больових відчуттів.

Як згадувалося вище, в сексі все дуже індивідуально, і в більшості випадків тільки ви з партнером можете зрозуміти, чи все у вас в порядку в інтимному житті.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас