Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вчимо дитину кататися на роликах: поради для кожного віку

Вчимо дитину кататися на роликах: поради для кожного віку
 

Катання на роликах – один з найкращих видів активного відпочинку, не тільки корисних, але і цікавих як для дітей, так і для батьків. Це прекрасний спосіб провести час з дітьми, дуже гарне тренування і просто веселе дозвілля! А враховуючи, що весна вже радує нас теплими днями, зараз – саме час подумати про те, щоб почати вчити своїх дітлахів кататися на роликах.

Перш ніж ви почнете вчити чадо кататися на роликах, переконайтеся, що ролики йому підходять, а також, що у дитини є все необхідне захисне спорядження. Завжди стежте за тим, щоб дитина одягала шолом, наколінники, налокітники і захист на зап'ястя, навіть коли ви катаєтеся з нею.

Вчимо дитину кататися на роликах: дошкільнята

Такі малюки повинні носити спеціальні ролики для дошкільнят. Також ви можете купити спеціальні ролики, які будуть рости разом з дитиною – ви зможете їх «перенастроювати» у міру зростання дитячої ніжки.

Відрегулювавши ролики малюка, перш за все, навчіть його правильно стояти і відштовхуватися. Щоб стояти на роликах, дитині потрібно розташувати стопи в формі літери «V». Потім навчіть чадо акуратно відштовхуватися однією ніжкою, потім іншою. При цьому нога, яка йде вперед, повинна злегка бути спрямованою в бік.

Під час навчання завжди будьте поруч з малюком і будьте терплячі, адже на те, щоб зрозуміти і навчитися цим елементарним технікам потрібен час (навіть дорослому).

На що звернути особливу увагу:

• Придбайте спеціальні ролики для дошкільнят.

• Дайте малюкові час засвоїти елементарну техніку стійки на ковзанах і навчитися відштовхуватися.

Вчимо дитину кататися на роликах: діти початкового шкільного віку

Катання на роликах зводиться до того, щоб по черзі відштовхуючись ніжками, котитися на колесах. Покажіть цю просту техніку своїй дитині (техніка, про яку ми писали вище). Дітвора початкового шкільного віку досить легко і швидко схоплює цю техніку катання, і ви самі не помітите, як ваше чадо буде впевнено стояти і їздити на роликах. Правда, без падінь тут все одно не обійдеться.

На відміну від дошкільнят, дітям початкового шкільного віку можна купувати звичайні ролики, але тоді вам потрібно буде відразу навчити дитину гальмувати. На звичайних роликах гальма знаходяться спереду, на самому носочку – під час їзди на нього потрібно натиснути і тримати до повної зупинки. На роликових ковзанах гальма знаходяться на п'яті, і щоб ними скористатися, потрібно ніжку з гальмом висунути вперед, перенести вагу на задню ногу, а на передній натягнути носок на себе, акуратно уперти п'яту з гальмом в асфальт.

На що звернути особливу увагу:

• Навчіть дитину правильній стійці і техніці відштовхування на роликах.

• Навчіть чадо правильно і вміло користуватися гальмами.

Вчимо дитину кататися на роликах: діти середнього шкільного віку

Як тільки ваш школяр навчиться стояти на роликах і їхати вперед, ви можете почати його вчити кататися назад. Для цього потрібно поставити ніжки буквою «V», як і раніше. Тільки тепер, відштовхуючись, ніжку потрібно направляти не назовні, а всередину. Тут вам також доведеться запастися терпінням, адже більшість дітей починають плутатися в ногах, навчаючись їздити спиною вперед.

Вся тонкість їзди спиною вперед полягає в тому, щоб прибирати (відводити в бік) ніжку якраз перед тим, як вона «зустрінеться» з другою. Іншими словами, рухати ніжками потрібно як би за «вісімкою»: всередину, потім назовні, всередину, потім назовні... З цією технікою дитині дійсно доведеться потренуватися.

На що звернути особливу увагу:

• Навчіть школяра кататися спиною вперед.

• Якщо до цих пір ви використовували звичайні ролики, спробуйте роликові ковзани.

• Для катання на роликових ковзанах керуйтеся тими ж інструкціями, що і для звичайних роликів.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас