Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як витримати піст і не зірватися?

Як витримати піст і не зірватися?

Великий піст – це досить великий строк утримання, спрямований на духовні і фізичні обмеження. Морально-етичні та духовні обмеження сприяють пізнанню себе. Вітається робота над пом'якшенням, спроби стати добрішим і з більшим розумінням ставитися до світу, а також навчитися жити в злагоді з оточуючими і допомагати їм. Це важке випробування, але фізичне обмеження в їжі – набагато важче.

Є люди, які не здатні зовсім собі відмовити в їжі. А тут ще й цілих сорок днів! Так як же можна витримати пост без шкоди для здоров'я, ще й не зірватися, а навпаки, навчитися стримуватися? Це – напевно, ціла наука, але ми спробуємо розглянути основні пункти, які допоможуть вам в цій нелегкій справі.

Як не зірватися під час посту?

Спланований раціон

Існує цілий календар харчування під час посту, розрахований на кожен день. Є кілька різновидів календарів: ті, які обмежуються забороною на певні продукти, і ті, які описують список продуктів, дозволених і рекомендованих до вживання. Зручніше використовувати другий варіант. І вже з дозволеного списку інгредієнтів скласти меню на день.

Мотивація дотримуватися посту

Рішучий настрій на дотримання посту дуже важливий. Особливо враховуючи, що цей процес є стресом для вашого організму, навіть якщо ви постите не в перший раз. По-перше, ви повинні подумки постаратися переконати себе, що ви не голодуєте, а трохи змінили раціон. І по-друге, більше рослинних продуктів і помірні кількості їжі вплинуть позитивно на колір шкіри, стан печінки і загальне здоров'я організму.

Готуємося заздалегідь

Підготовка – запорука успіху в будь-якій справі. Почніть готуватися до посту за пару тижнів. Спробуйте менше їсти після обіду і зменшити кількість м'яса, збільшивши об’єм вживаних овочів. Їжте м'ясо і фрукти в першій половині дня. Постарайтеся почати контролювати порції, при можливості намагайтеся їх трохи скоротити.

Балуйте себе

Перегляньте повний список дозволених продуктів і виберіть свої улюблені. Вживайте мінімум один улюблений продукт щодня. Навчіться комбінувати продукти – деякі поєднання вас приємно здивують! Спробуйте нові приправи і спеції, вони відтіняють смак страв і додадуть їм пікантності.

Приділяйте деякий час на день собі, щоб обмірковувати і оцінити минулий день, відзначити позитивні моменти, похвалити себе за хороші вчинки. Для успішного проходження випробування Великим постом треба навчитися створювати гарний настрій і вірити. Віра підтримала Христа, і вам допоможе обов'язково.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас