Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як пофарбувати яйця на Великдень, щоб вони були дійсно яскравими?

Як пофарбувати яйця на Великдень, щоб вони були дійсно яскравими?

Що може бути веселіше і цікавіше, ніж фарбувати яйця на Великдень разом з дітлахами? Тільки ось прикро, коли вони не виходять такими яскравими і барвистими, як на картинках. Наші поради допоможуть вам уникнути цієї неприємності. Плюс, ми розповімо вам, як можна поекспериментувати з дизайном крашанок, фарбуючи їх лише в один барвник.

Як правильно фарбувати яйця на Великдень?

Що знадобиться:

• Білі яйця;

• Маленькі стаканчики (розміром під одне яйце);

• Звичайний білий оцет;

• Барвники для яєць (або рідкий харчовий барвник);

• Ложка;

• Поличка з решіткою з холодильника;

• Пергамент.

1. Варимо яйця

Чисті і сухі білі яйця покладіть в каструлю і залийте водою, щоб вона повністю їх покривала. Коли вода почне закипати, засічіть 2 хвилини, потім зменшіть вогонь і варіть яйця ще 10 хвилин. Витягніть яйця з води і перекладіть їх остигати в іншу ємність. А гарячу воду залиште для барвника.

2. Готуємо барвники

Воду поставте знову на вогонь і доведіть до кипіння. Підготуйте стаканчики для кожного з барвників, в них налийте по столовій ложці оцту, а потім – окріп. В окропі ретельно розмішайте барвник для яєць або рідкий харчовий барвник (10 крапель).

3. Фарбуємо крашанки

Покладіть яйце на ложку і акуратно опустіть в склянку барвником. Час від часу акуратно прокручуйте яйце в кольоровий воді, щоб воно забарвилося рівномірно. Тримати яйце в барвнику можна, скільки завгодно. Головне – щохвилини перевіряйте його колір, щоб витягнути в той момент, коли вийде потрібний вам відтінок.

4. Сушимо крашанки

Поставте поличку-решітку з холодильника над пергаментом (на деякій височині) і акуратно викладіть на неї пофарбовані яйця. Не витирайте і не промакуйте їх і дайте повністю висохнути.

Будьте креативні

Навіть з одним тільки звичайним барвником ви можете зробити крашанки з різноманітним дизайном:

• Використовуйте маленькі наклеєчки (сердечка, кружечки, зірочки тощо), щоб створити невеликий орнамент. Їх можна купити або вирізати з оракалу. Наклейте стікери рівномірно по поверхні яйця, а потім опускайте його в барвник.

• Зробіть крашанки іменними, вирізавши з оракалу букви (або купивши наклейки-букви), і пофарбувавши яйця з ініціалами.

• Оберніть яйце резинкою для грошей або декількома перед тим, як опускати в барвник, і у вас вийдуть цікаві смужки різної ширини.

• Занурте яйце в барвник на третину, потім на дві третини, а потім повністю. Так ви зможете створити ефект омбре.

І не турбуйтеся, якщо яйця не фарбуються ідеально – в природності теж є своя краса! Просто залучіть дітвору до процесу і проведіть час весело і цікаво за передвеликодніми приготуваннями.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас