Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як підібрати правильний сорт кави для вашого улюбленого напою?

Як підібрати правильний сорт кави для вашого улюбленого напою?
 

Всі ми любимо різну каву: міцний еспрессо, ніжний латте, кава зі спеціями, з коньяком або лікером, гаряча або холодна... Але всі ми сходимося в одному: ми обожнюємо цей ароматний напій! Правда, любити його – ще не означає розбиратися. Чи можете ви назвати більше двох сортів кави – тих самих робусти і арабіки?

Насправді видів кави є безліч, якщо врахувати, що кожен різновид кавового дерева може похвалитися розмаїттям сортів. Далі ми розповімо про основні з них, а також поговоримо про те, який сорт кави найкраще підходить для ваших улюблених кавових напоїв. А купити каву найвищої якості ви зможете в магазині https://www.mercato.com.ua , де в широкому асортименті представлена і зернова, і мелена, і навіть фермерська кава.

Арабіка, робуста, ліберія – що вибрати саме вам?

Арабіка

Арабіка – найцінніший сорт, який становить до 70% кави, виробленої в світі. Її збір дуже витратний, адже збирають урожай арабіки на великій висоті, але її смак того вартий. Арабіка відрізняється яскравим смаком з багатою кислотністю і насиченим ароматом і найкраще підходить для приготування не міцних кавових напоїв, як наприклад, американо.

Робуста

Робуста характеризується великою кількістю кофеїну. Напої з робусти не відрізняються таким насиченим ароматом, як із зерен арабіки, але їх ефект підбадьорення – неперевершений. Саме через міцність зерен в суміш, з якої варять еспрессо і ристретто, обов'язково входить робуста. Свіжозмелені і заварені зерна робусти дозволяють отримати таку досконалу, густу і стійку пінку. Різкий смак чистої суміші робусти унеможливлює вживати її в чистому вигляді, але завдяки мфцності зерна робусти ефективно додають до кавових сумішей.

Ліберія

Третій з найбільш відомих видів кавових зерен – ліберійський. Його батьківщиною вважається Західна Африка. Відмінною характеристикою ліберійської кави є великі розміри зерен, але їхня якість досить низька. З цієї причини ліберійські зерна краще підходять для сумішей, з яких готують капучіно, лате, флет-вайт.

Ще існує величезна безліч сортів, але вони не такі хороші, щоб їх виділяти окремо. Але абсолютно кожен сорт зерен може похвалитися особливими характеристиками, смаком або ароматом, нотками оригінальних ароматів.

Помел має значення!

Прожарення і помел кавових зерен також сильно впливають на спосіб приготування кави та її смак.

Так, найгрубіша ступінь помелу зерен призначена для приготування кави у френч-пресі. Для насичення напою кавовим екстрактом знадобиться близько 4 хвилин.

Середній ступінь помелу найчастіше використовується для кавоварок з фільтрами і побутових кавоварок. Перевірити якість помелу можна по отриманому продукту, а саме заварена кава повинна вийти насиченою.

Для процедури приготування кави на піску або кави по-турецьки в турці застосовують каву тонкого помелу. Адже такі види кави подаються з густим осадом, і він не повинен скрипіти на зубах.

Професійні барісти віртуозно змішують різні сорти кави, різні ступені їх прожарювання і види помелу для досягнення неповторних смаків кавових напоїв. Спробуйте і ви поекспериментувати і створити свій власний неперевершений напій!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас