Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ідеї поробок з дітьми на Великдень: міні-піньяти з яєць

Ідеї поробок з дітьми на Великдень: міні-піньяти з яєць
 

Великдень швидко наближається, і вже через пару тижнів ми будемо відзначати це світле свято в колі сім'ї і близьких людей. Ці маленькі піньяти з яєць допоможуть вам декорувати будинок до Великодня, а ще стануть справжньою розвагою для маленьких гостей свята! Зробити їх дуже легко (тому залучити діток до такої творчості безперечно варто), а всередину піньяти можна покласти найрізноманітніші сюрпризи.

Великодні піньяти з яєць

Для початку вам знадобиться кілька видутих і висушених яєць – стільки, скільки піньят ви хочете виготовити. І чим більшими будуть яйця, тим краще. Також запасіться креп-папером різних кольорів, міцною товстою ниткою, пензликом, клеєм для виробів і гарячим клеєм, зубочистками і, звичайно ж, наповненням для піньят – це можуть бути маленькі сюрпризи або просто конфетті (або і те, і інше).

Скажемо відразу, ці міні-піньяти краще робити відразу по декілька штук. Видуйте кілька яєць і дайте їм висохнути. До кожного з них приробіть петлі-підвіски. Для цього зробіть петлю потрібної довжини з міцної нитки, з'єднайте її кінчики і капніть на них гарячого клею, щоб вони склеїлися. Зламайте зубочистку навпіл, навколо її кінчика обмотайте кінчики петлі (поки клей на них не висох до кінця), вставте її в тонкий отвір, який ви робили для видування яйця. Тепер нанесіть крапельку гарячого клею на отвір, щоб закріпити основу петельки.
великодні піньяти з яєць
З іншого боку проробіть отвір злегка побільше, і через нього наповніть яйце-піньяту дрібними подаруночками, цукерками і конфетті (або чим-небудь з цього).

Щоб прикрасити міні-піньяту, виріжте з креп-паперу смужки бахроми. Для цього розріжте її на широкі смужки і злегка розтягніть. Потім ці смужки потрібно скласти навпіл і з того боку, де два вільних краї, нарізати бахрому.
великодні піньяти з яєць
Виріжте кружечок з креп-паперу і наклейте його з того боку, з якою засипали в піньяту сюрпризи. Тут же по колу починайте обклеювати яйце бахромою, щільно нашаровуючи її одну на одну. Кожен шар повинен бути лише на пару міліметрів вище попереднього. Продовжуйте, поки не заклеїте піньяту до самого верху, покривши кріплення з зубочисткою (щоб було видно тільки петельку).

Дайте висохнути, і ваші великодні піньяти готові!
великодні піньяти з яєць

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас