Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чи є у парфумерії термін придатності?

Чи є у парфумерії термін придатності?
 

Чи є у парфумів термін придатності? А якщо так, то як його продовжити?

У більшості парфумерних продуктів термін придатності – від 3 до 5 років від дати виробництва. Але вони можуть служити і довше, якщо тримати їх в прохолодному сухому місці подалі від прямого сонця і дотримуватися інших рекомендацій щодо їх зберігання. Про це і піде мова в нашій сьогоднішній статті.

Як правильно зберігати парфуми, щоб вони не псувалися довше?

Для початку ви повинні знати, що парфумерія, виготовлена з якісних інгредієнтів, а також аромати в темних або непрозорих пляшечках, як парфуми Montale - https://parfumcity.com.ua/catalog/zhenskie-duhi/montale, зберігаються значно довше. Враховуйте це при покупці нового парфуму.

Крім того, парфум, як і хороше вино, потрібно правильно зберігати, щоб зберегти його запах:

• Завжди зберігайте парфум в прохолодному сухому місці, подалі від сонячних променів і тепла. Одежна шафа або закритий ящик – завжди вдале рішення.

• Можна зберігати парфумерію і в холодильнику, що може продовжити їх термін придатності. Тільки не зберігайте парфуми поруч з продуктами, які можуть увібрати її аромат.

• Не зберігайте улюблені аромати у ванній, де постійні перепади температур і велика вологість можуть значно скоротити їх термін придатності.

• Щільно закривайте пляшечки з парфумерними продуктами, щоб вони не випаровувалися. Через випаровування вони можуть не тільки швидше закінчуватися, а й втрачати правильну пропорцію ароматів, що безсумнівно змінить запах.

Якщо ви будете слідувати цим простим правилам, то самі помітите, як ваш парфум буде зберігатися довше заявленого терміну придатності.

Як дізнатися, що парфум зіпсувався?

Деякі парфуми поступово бліднуть, втрачаючи не тільки колір, але і запах. Інші ж псуються моментально, і це відразу помітно. Якщо парфум в баночці змінив колір, став густішим (або навіть просто пожовтів або потемнів), змінив свій аромат, його варто викинути.

Якщо ж навіть через 5 років ваш парфум продовжує вас радувати, не викидайте його. Просто продовжуйте робити те, що і робили, щоб і далі зберегти його свіжим.

Чи впливає велика висота на парфум?

Деяким людям цікаво, чи втрачає парфумерія свої властивості на великій висоті. Відповідь – так. Чим більша висота, тим менше будуть пахнути ваші духи. Тому під час перельотів рекомендується користуватися не туалетного, а парфумованою водою, і наносити її повторно частіше, ніж зазвичай. Замість великої пляшечки беріть з собою в літак пробник або мініатюрку улюбленого аромату і тримайте його під рукою, щоб в будь-який момент ви могли освіжити запах.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас