Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

9 важливих інгредієнтів в корейській косметиці – що вони означають?

9 важливих інгредієнтів в корейській косметиці – що вони означають?
 

Азіатська культура догляду за шкірою, здається, завжди на крок попереду. І корейська косметика – явне тому підтвердження. Доглядаючі продукти з Кореї стали справжнім трендом, а все завдяки їхній ефективності і, на відміну від західних аналогів, максимально натуральному складу. Однак деякі складові корейської косметики до сих пір залишаються загадкою для багатьох споживачів. Про поширеніші з них і піде мова в нашій статті.

9 базових інгредієнтів корейської косметики

Сік кленового дерева

Сік кленового дерева, або acer mono sap (як його часто вказують на етикетці) сприяє доставці інших активних інгредієнтів.

Корисні властивості: молекули соку кленового дерева дрібніші, ніж молекули води, тому вони легше і глибше проникають в шкіру. Разом з тим вони доставляють інші корисні поживні речовини, вітаміни і мінерали, як аминопептид і кальцій, що допомагають підтягнути, омолодити і зволожити шкіру. А через антиоксиданти сік кленового дерева також є популярним здоровим напоєм в Південній Кореї.

Слиз равлика

Равликовий фермент є високоефективним активним косметичним інгредієнтом, що складається з білків, гликолевих кислот і еластину. Тому корейці часто додають його до кремів і масок.

Корисні властивості: цей інгредієнт для косметики виробляється з тієї ж речовини, якою равлики лікують порізи на своїй м'якій шкірі від каменів та інших гострих і грубих поверхонь. Слиз равлика в косметичних продуктах допомагає ущільнити і відновити шкіру, завдяки наповненню вологою і стимуляції регенерації клітин. А це, в свою чергу, допомагає зробити рубці від акне менш помітними, колір шкіри – більш рівномірним, а також зменшити гіперпігментацію.

Олія троянди

Олія троянди є потужним активним інгредієнтом, що містить вітаміни А і С, а також інші мінерали та антиоксиданти. Крім того, олія троянди має антибактеріальні та ароматерапевтичні властивості.

Корисні властивості: косметика з олією троянди покликана уповільнити старіння шкіри і відстрочити появу перших зморшок. Крім цього такі засоби ефективно заспокоюють і зволожують шкіру, знімають почервоніння і запалення і, завдяки своїм терпким і антисептичним властивостям, ідеально підходять для шкіри, схильної до акне.

Бджолина отрута

Цей активний інгредієнт містить в собі з'єднання, зване меліттен. Воно має протизапальні властивості – сильніші, ніж у гідрокортизону. У всьому світі воно використовується в косметичних продуктах, як антиейджинговий інгредієнт.

Корисні властивості: бджолина отрута руйнує клітинні мембрани, що змушує наш організм думати, що йому загрожують. На це він відповідає посиленим кровотоком, виробленням колагену і рівномірним розслабленням м'язів обличчя. Це допомагає відстрочити появу зморшок і розгладити вже існуючі – ось чому дехто використовує бджолину отруту, як натуральну альтернативу ботоксу.

Морські водорості

Морські водорості, які вже давно вважаються корисним делікатесом в Азії, багаті мінералами та поживними речовинами, а також необхідними амінокислотами і вітамінами A, B, C, і E.

Корисні властивості: косметичні засоби на основі екстракту морських водоростей добре зволожують, пом'якшують і тонізують шкіру. Вони ідеально підходять для сухої шкіри. Маски на основі водоростей багаті амінокислотами, антиоксидантами і протеїнами, які легко вбираються в шкіру і ефективно її відновлюють.

Олія чайного дерева

Олія чайного дерева відома, як неподразнюючий антисептик проти акне. Вона містить терпеноїди, що мають антибактеріальні і антимікробні властивості.

Корисні властивості: цей інгредієнт в косметиці набагато м'якше впливає на шкіру і має менше побічних ефектів у порівнянні зі стандартним інгредієнтом для боротьби з прищами і вуграми – пероксид бензоїлу. На додаток до того, що олія чайного дерева ефективно видаляє забруднення зі шкіри, не пересушує її, вона також прибирає зі шкіри зайвий жир і заспокоює почервонілі ділянки. Косметика з олією чайного дерева ідеально підходить для чутливої, жирної та комбінованої шкіри.

Гіалуронова кислота

Це такий популярний інгредієнт, що ви не могли про нього не чути. Гіалуронова кислота міститься в тканинах нашої шкіри, надаючи їй м'якості, еластичності і пружності. З віком вона виробляється все менше, через що з'являється сухість, пересихання шкіри і зморшки. Гіалуронова кислота – це зволожуюча речовина; це означає, що вона притягує воду і може утримувати в 1000 разів більше H2O, ніж важить сама.

Корисні властивості: гіалуронова кислота потрібна вам в косметиці, якщо вашій шкірі не вистачає вологи. Хороше зволоження допоможе уникнути передчасного старіння шкіри, прищів і зайвої жирності. Сироватки з гіалуроновою кислотою допоможуть підтримувати шкіру м'якою, пружною і підтягнутою.

Свинячий колаген

Свинячий колаген подібний до того, який ми самі виробляємо, щоб підтримувати молодість шкіри. Хоча зовнішнє застосування колагену досі спірно, тому що його частинки занадто великі для того щоб поглинатися шкірою.

Корисні властивості: в Південній Кореї вважається, що нанесення свинячого колагену на шкіру сприяє її пружності та еластичності. Але через те, що свинячий колаген не може проникати в шкіру, він залишається на її поверхні і розгладжує зморшки лише тимчасово.

Екстракт морської зірки

Засоби по догляду за шкірою з екстрактом морської зірки багаті колагеном, кальцієм і вітамінами. Цим інгредієнтом останнім часом одержимі багато людей. І незважаючи на те, що він видобувається з реальних морських зірок, виробники заявляють про те, що така косметика виробляється «без жорстокості».

Корисні властивості: знаючи, що морська зірка може регенерувати втрачені кінцівки, люди вважають, що це допоможе і їхній шкірі залишатися сяючою, пружною і ультрагладкою (завдяки оновленню клітин). Багато хто відзначає всі ці корисні властивості, але поки що вони не доведені науково. Хоча, деякі дослідження довели, що екстракт морської зірки ефективний у боротьбі з гіперпігментацією.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас