Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Історія і традиції свята День Батька

Історія і традиції свята День Батька
 

День Батька – свято, важливе для сім'ї, та все ж більш особливе для батьків і дітей. Його відзначають щорічно практично всі розвинені країни. А з 18 травня 2019 року в Україні офіційно підписаний указ президента про святкування Дня Батька в третю неділю червня.

Історія свята в Україні

До недавнього часу його відзначали неофіційно, але в цьому році всі батьки країни дочекалися свого «професійного» свята. Хоча сама ідея відзначати це міжнародне свято почала вводитися ще з 2006 року. І щороку проводилися форуми та конференції, присвячені проблемі батьківства. В цьому році ми будемо відзначати свято офіційно вперше, і цей день припаде на 16 червня.

Батьківська любов, так само як і материнська, а також активна участь в житті дітей позитивно позначається на дитячому розвитку. Так само як і її вплив на соціальні позиції дітей, погляди на життя, ставлення до себе та оточення безпосередньо пов'язані з чоловічим зерном родини.

Історія свята в світовому співтоваристві

Саме свято День Батька – родом з Америки. Сучасні історичні відомості говорять про згадки про нього ще з 1910 року. А в 1966 році свято почали відзначати офіційно в США. Президент Джонсон призначив святкування на третій тиждень червня – ця дата залишилася й донині. Солідарні з американцями країни підтримали свято, яке підвищувало і вшановувало вклад батьків у створення, збереження сімейних цінностей.

У цей день прийнято приколювати до лацкана червону троянду, а в разі, коли батько покинув наш світ, то білу. Ця дуже зворушлива традиція символізує нескінченність любові до батьків.

Як відзначають День Батька в інших країнах?

• Цікаво, що в Південній Кореї свято Дня Батька та Дня Матері відзначається в один і той самий день, а саме – у другу неділю травня.

• Грузія відзначає це свято восени, в жовтні, під час святкування збору врожаю, ніби натякаючи на батька – добувача і годувальника сім'ї.

• Італія, Іспанія і Португалія святкують його в березні. Адже весна – це символ зародження нового життя, як в природі, так і в сім'ї.

• Наші польські сусіди вшановують батьків через тиждень після нас.

Святкування Дня Батька – це турбота суспільства про здоровий розвиток українських сімей. Внесок в моральний розвиток здорового сприйняття обов'язків і відповідальності зростаючих хлопчиків. Матеріальне забезпечення сім'ї – це чудово, але активна участь татусів у житті сімейства, побудова планів на розвиток дітей, підтримка їх зараз і в майбутньому, відповідальність за збереження зачатого життя – це пріоритети, які притаманні прогресивним чоловікам.

То ж давайте привітаємо наших татусів зі святом! Побажаємо їм здоров'я, сили духу і довголіття!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас