Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Що робить деяких підлітків успішними в житті?

Що робить деяких підлітків успішними в житті?
 

У сучасному світі, що так стрімко розвивається, здається, все зав'язано на успіху. Сьогодні суспільство дає чимало можливостей для розвитку і прагнення до успішної кар'єри і життя в цілому. Та в той самий час далеко не всім вдається домогтися бажаного успіху, а деякі навіть і не пробують шукати і використовувати ці можливості і «пробивати» свій шлях до успішного життя. У чому ж причина?

На думку соціологів, вся справа в тих якостях, якими володіє сучасна людина, будь то дорослий, дитина або підліток. Але, мабуть, найбільше це стосується саме підлітків, адже вони тільки відкривають свій шлях у доросле життя, і вже з цього віку можуть починати рухатися до успіху. Сучасні соціологи виділяють 6 важливих якостей і характеристик, які допоможуть вашому підлітку досягти успіху в житті.

Якості, які допоможуть підлітку досягти успіху в житті

1. Вони знають, хто вони і чого хочуть. Успіхом рухає внутрішній інтерес. І ви маєте розуміти, що він відрізняється від того, що ми (батьки, вчителі та вся доросла культура в принципі) хочемо від сучасних підлітків, ким їх вважаємо і ким хочемо бачити в майбутньому. Щоб чадо домоглося успіхів в майбутньому, йому потрібно працювати над тим, що важливо для нього. У цьому вашому підлітку допоможе цікавий і корисний «Тренінг Анти-школа. Modern smart kids. Навички для життя» - про нього та інші розважальні івент мітапи по всій Україні ви зможете дізнаватися на сайті event-camp.org.

2. Вони вміють концентруватися на важливому. Підлітки не можуть досягати своїх цілей, якщо не пам'ятають, що вони роблять або навіщо. У сучасному світі, переповненому рекламою, яка намагається захопити увагу підлітків, всілякими соціальними медіа та іграми, нескладно відволіктися від важливих цілей. Але дитина, яка здатна концентруватися на тому, що їй потрібно, а не розпорошувати свою увагу на дрібниці, неодмінно досягне успіху. Вчитися, не відволікаючись на стрічку в улюбленій соцмережі, лягати спати вчасно, а не засиджуватися за улюбленою грою, тренуватися і проводити час з сім'єю і близькими... Сучасні підлітки з легкістю справляються з усім цим, не піддаючись цифровим «спокусам», якщо перед ними стоїть важлива мета. А сучасні технології лише допомагають їм залишатися на зв'язку і бути більш ефективними в досягненні цих самих цілей.

3. Вони не ведуться на миттєве і поверхневе, а мислять глибше. У сучасному світі так легко почати розпилюватися, і здатність мислити і працювати не поверхово зараз зустрічається все рідше і цінується все більше. Ті люди, які добре, ретельно і вдумливо виконують свою роботу, досягнуть успіху в майбутньому.

4. Вони легко генерують творчі ідеї. При цьому ключове слово тут «легко», адже інновації не створюються шляхом довгого придумування – вони виникають, як ідеї, миттєво. І найбільш успішними в цьому світі будуть підлітки, які підтримують будь-яку діяльність, пов'язану з креативом. Наш світ вже не вимагає жорстких рамок, як традиційна робота по 8 годин на добу; ваш підліток може «плювати в стелю», а потім видавати з легкістю ідеї, які неодмінно оцінять оточуючі. Тому не потрібно примушувати його вчитися на відмінно або строго дотримуватися денного графіку, ніби він робот. Звичайно, дисципліна потрібна, але дайте йому більше особистого простору і підтримуйте всі захоплення, пов'язані з творчістю і розвитком.

5. Вони справжні і емоційно сміливі. Вони не бояться відчувати те, що відчувають, і це дає їм мудрість розуміти себе та оточуючих. Відчуваючи такі складні емоції, як розчарування і почуття несправедливості, вони тільки міцнішають. В результаті вони не бояться ризикувати, вести складні розмови, відчувати складні емоції і залишатися собою, через що наполегливо домагаються своїх довгострокових цілей.

6. Вони завжди на зв'язку. Ці підлітки розуміють величезну важливість відносин з людьми. Вони активно спілкуються не тільки з однолітками, а й з людьми різного віку і професій, вони багато вкладають у відносини з сім'єю і друзями. Завдяки цим зв'язкам вони виростають впевненими в собі людьми і не страждають від суму, самотності, заниженої самооцінки, проблем з харчуванням або сном.

Звичайно ж, це не все, що потрібно сучасним дітлахам для того, щоб стати успішними дорослими. Їм потрібно розвивати свої таланти, хотіти і намагатися відточувати свої навички, прислухатися до правильних людей. А ось надмірна амбітність – не те, що потрібно підлітку.

Часто ми бачимо амбітних дітей в майбутньому успішними, але це далеко не завжди так. Настільки сильне прагнення до успіху часто призводить до стресу і занепокоєнь, які заважають сучасним людям ставати успішними. Занадто сильні амбіції змушують дітей концентруватися на собі, а це не призводить до успіху в роботі, так як людина в результаті не здатна працювати в команді. З тієї ж причини до щастя надмірні амбіції теж не приводять.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас