Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як побудувати найкращий пісочний замок з дітьми?

Як побудувати найкращий пісочний замок з дітьми?
 

Ви також запланувати пляжну відпустку з дітками цього літа? Крім яскравого сонечка, купання і свіжого морського повітря у такого відпочинку є ще один величезний плюс – можливість побудувати великий і самий класний замок з піску! Всі дітлахи будуть в захваті від такої ідеї, тільки ось без вас точно не впораються...

А ви пробували побудувати великий замок з піску? Це дуже веселе і захоплююче заняття для всієї родини. Тільки ось спорудити велику і красиву пісочну скульптуру виходить не у всіх. Тому в цій ми розповімо про те, як побудувати найкращий пісочний замок зі своєю малечею.

Навіщо будувати замок з піску?

Крім купання в морі, немає сімейного заняття на пляжі цікавіше, ніж спорудження замку з піску. Проте, побудувати гарний піщаний замок не так вже й просто. Ви можете годинами копати, ліпити і все одно не отримати бажаного результату. Але ми підкажемо вам, як втілити задум у реальність.

Що вам знадобиться?

Щоб побудувати крутий замок з піску, вам знадобиться зовсім не багато: папір і олівець для дизайн-проекту, лопатки (бажано різних форм), відерця, соломинки (трубочки), що-небудь в якості шпателя, м'який пензлик, декор для замку, пісок, вода і, звичайно ж, камера.

Час на підготовку: півгодини або трохи більше, щоб обговорити дизайн споруди і підготувати всі необхідні інструменти і матеріали.

Час на будівництво замку з піску: 1-2 години, в залежності від вашого дизайн-проекту.

Як побудувати крутий замок з піску?

#1: Продумайте дизайн піщаного замку

На кожному етапі побудови замку з піску має брати участь вся сім'я. Почніть з розробки дизайн-проекту ввечері – за день до того, як підете на пляж. Які замки подобаються вашій дитині? Придумайте свій ідеальний замок і намалюйте його всі разом. Тільки врахуйте, що чим молодші дітки, тим простішою має бути ідея. Для малюків замок не повинен бути меншим, а просто повинен будуватися просто і недовго.

#2: Підготуйте інструменти і матеріали

Перш ніж відправлятися на пляж, зберіть з собою всі необхідні інструменти і матеріали для побудови замку. Лопатки краще брати легкі, а відерця вам знадобиться як мінімум два: одне, щоб носити воду, і друге, щоб змішувати її з піском.

Зверніть увагу: Будувати замок за методом пасочок – перевертати відро і чекати, що пісок залишиться сформованим на землі – не найпростіший і не найвдаліший спосіб. Справа в тому, що вологий пісок, швидше за все, так і залишиться в відерці. Тому простіше змішати пісок з водою до потрібної консистенції в відерці, а потім брати його і ліпити споруду руками.

Для того, щоб надавати деталям замку потрібну форму, візьміть кондитерські інструменти з кухні, а також маленький ножик і, можливо, формочки для печива, маленький пензлик і пластиковий шпатель або щось подібне. Обов'язково візьміть і декілька соломинок для напоїв – з їх допомогою ви зможете здувати зайвий пісок, не руйнуючи побудоване.

Обов'язково візьміть з собою камеру, щоб сфотографувати не тільки сам замок, а й сімейний процес роботи над ним. А вдома з цих фото можна буде зробити класний колаж!

#3: Зберіть прикраси для свого піщаного замку

Почніть їх збирати будинку з вечора, а потім продовжуйте на пляжі. Так як у вас вже є ідея самої споруди, обговоріть, які дрібнички підійдуть для її декору і облаштування території навколо неї. Наприклад, вам можуть знадобитися: прапорець або декілька, пляжні парасольки, мушлі, камінчики, пір'ячко і т.д. Дайте дітлахам коробочку, і нехай вони туди збирають все, що може стати в нагоді.

#4: Побудуйте замок з піску

Знайдіть для замка гарне місце. В ідеалі це має бути рівна поверхня з доступом до води, але не дуже близько до неї, щоб хвилі не змивали те, що ви будуєте. Вирівняйте майданчик під замок, щоб він був стійким.

Змішайте пісок з великою кількістю води: налийте її в відерце з піском (в пропорції приблизно 1:1) і розмішайте до однорідної текстури. Зайву воду злийте і починайте ліпити руками потрібні вам форми.

Збудувавши основу замку, переходьте до башт, а потім до арок і декору. Надавши вологому піску потрібної форми, починайте за допомогою інструментів вирізати деталі. Робіть це зверху вниз, щоб падаючий пісок не пошкодив те, що ви вже зробили. Непотрібний пісок прибирайте за допомогою м'якої кисті або соломинки для напоїв. Робіть все не поспішаючи і акуратно, так як додати пісок там, де ви прибрали зайве, досить складно.

За допомогою м'якого пензлика вирівняйте поверхню споруди, а потім можна акуратно вирізати структуру цегли, силует дверних і віконних прорізів. Можна навіть прикрасити стіни малюнками. В самому кінці додайте прикраси, які ви назбирали. І пам'ятайте: не потрібно прагнути до досконалості, ваш замок і так буде найкрутішим для вашої малечі! Те, наскільки хороший ваш піщаний замок залежить не від його краси або складності, а від того, як добре ви провели час за його створенням.

Насолоджуйтесь процесом і цікавим проведенням часу з родиною і не забудьте сфотографувати своє творіння!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас