Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як приготувати маску для обличчя, яка підійде дитині?

Як приготувати маску для обличчя, яка підійде дитині?
 

Незважаючи на те, що сьогодні ми дуже багато уваги приділяємо догляду за нашою шкірою (тоніки, пілінги, сироватки, маски) своїх дітей ми, як і раніше, продовжуємо привчати до простого умивання водою і милом. Їхня шкіра ще не старіє, тому більшого їм і не потрібно? А ось і ні, вона так само, як і наша, піддається впливу несприятливих навколишніх факторів, тільки ось у малечі шкіра ще ніжніша і делікатніша.

Проте, практично всі доглядаючі засоби мас-маркету містять парабени, а це не те, що потрібно вашій дитині. Але ви можете приготувати дитячу маску для обличчя в домашніх умовах, яка з усією дбайливістю і турботою буде піклуватися про дитячу шкіру.

Як і в нашій, в дитячій шкірі є натуральні жири – від них не варто намагатися позбутися, щоб не пересушити дитячу шкіру. Навпаки, вам варто простимулювати роботу сальних залоз. Зробити це можна за допомогою двох інгредієнтів: пшеничного борошна вищого ґатунку найменшого помелу і молока. Змішайте чайну ложку такого борошна з молоком, щоб отримати однорідну консистенцію пасти. Нанесіть на обличчя дитини на 10 хвилин і акуратно зітріть. Така маска допоможе очистити шкіру і нормалізувати вироблення шкірного жиру.

Ще одну хорошу маску для дитячої шкіри можна приготувати з какао порошку і рисового борошна. Змішайте столову ложку рисового борошна з чайною ложкою какао порошку, додайте чайну ложку меду і молоко, щоб надати масці однорідної пастоподібної текстури. Наносити таку маску дітлахам можна на шкіру обличчя і тіла, злегка втираючи, а потім акуратно змиваючи теплою водою. Крім того, вона повністю безпечна, якщо навіть дитина її злиже. Рисове борошно очищає шкіру обличчя, а какао порошок є антиоксидантом і вирівнює PH баланс. Мед і молоко живлять шкіру.

Ви можете готувати і інші маски для обличчя своїм дітям, але при цьому дотримуйтесь наступних правил:

1. Не використовуйте в дитячій масці для обличчя ніякої хімії (навіть ненатуральну косметику).

2. Відмовтеся від жорстких скрабів, адже у дітей дуже ніжна і чутлива шкіра.

3. Немовлятам маски взагалі робити не варто. Але і для старших дітей краще виключити кислотні інгредієнти, як лимон або помідор. Для вашої шкіри вони безпечні, але не для дитячої.

4. Не тріть обличчя дитини занадто сильно, щоб не пошкодити шкіру і не створити ризик її пігментації в майбутньому.

5. Яку б маску ви не приготували, не залишайте її на обличчі дитини більш ніж на 10-15 хвилин.

6. Слідкуйте за дитиною після того, як нанесете маску, тому що малеча любить пробувати таке на смак.

7. Дізнайтеся тип шкіри дитини, перш ніж робити їй маски.

Дитячі маски для обличчя і тіла – це не тільки корисно для шкіри дитини, але і цікаво для малечі! Повірте, ваше чадо не відмовиться від косметичної процедури і з задоволенням проведе з вами час за доглядаючою маскою.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас