Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Що варто знати, вибираючи для себе ортопедичний матрац?

Що варто знати, вибираючи для себе ортопедичний матрац?

Всі ми чули про ортопедичні матраци, як про набагато більш якісну поверхню для сну, корисну при багатьох захворюваннях спини і шиї, а також таку що просто забезпечує здоровий сон. Проте, що таке ортопедичний матрац, і чим він насправді вони відрізняється від звичайного, розуміють далеко не всі.

Давайте ж розберемося в усіх цих тонкощах – сьогодні ми поговоримо про те, що собою представляють ортопедичні матраци, і що важливо знати, вирішуючи зробити вибір на їхню користь. Найкориснішою інформацією і слушними порадами діляться експерти магазину matroluxe.com.

Ортопедичні матраци: корисні властивості

Незважаючи на те, що в магазині «Матролюкс» ціна ортопедичного матраца не набагато відрізняється від вартості звичайних моделей, консультанти зазначають дійсно важливі переваги такого виробу:

Максимум підтримки. Тверда поверхня ортопедичного матраца означає, що він забезпечить оптимальний опір вазі вашого тіла, яке б положення ви не прийняли під час сну. Завдяки цьому ви будете менше крутитися і перевертатися, і набагато краще відпочинете за ніч.

Рівномірний розподіл ваги. Ортопедичні матраци рівномірно розподіляють вагу вашого тіла, позбавляючи шию, спину і стегна зайвої напруги.

Правильне положення хребта. Ортопедичний матрац забезпечить правильне положення хребта, щоб розвантажити його на час сну і зменшити болі в спині.

Здорова постава. Ортопедичний матрац допоможе підтримувати правильне положення спини, в тому числі і поставу під час сну. А це, в свою чергу сприяє здоровому кровотоку протягом ночі.
ортопедичний матрац

Чим наповнені ортопедичні матраци?

Насправді, їх наповнення може бути дуже різноманітним, щоб забезпечити комфорт і потреби кожного користувача. Виходячи зі своїх переваг і можливих проблем зі здоров'ям, ви можете вибрати матрац із:

- звичайними пружинами;
- пружинними блоками;
- пінкою memory foam, reflex foam gel або foam;
- латексом;
- натуральними наповнювачами.

Також зараз у великому асортименті продаються так звані топери – тонкі ортопедичні матраци, які можна покласти на будь-спальне місце, щоб якісно поліпшити поверхню сну.

Чи підходить мені ортопедичний матрац?

Ортопедичні матраци забезпечують сильну підтримку, за рахунок чого знімають (або, принаймні, зменшують) болі в спині, шиї і суглобах. Чим саме ортопедичний матрац може бути корисний для вас?

1. При болях в спині і суглобах. Щільна і жорстка поверхня ортопедичного матрацу забезпечує здорове положення тіла під час сну і знижує навантаження на болючі області.

2. Для любителів спати на жорсткій поверхні. Якщо вам просто подобається це відчуття підтримки, яке забезпечують щільні, жорсткі матраци, значить, вам неодмінно сподобається спати на ортопедичному матраці.

Але ви повинні розуміти, що немає одного продукту, який підходить абсолютно всім. Це стосується і ортопедичних матраців. Кожен з нас повинен вибирати ступінь жорсткості індивідуально під свої вподобання і потреби. А більшість ортопедичних матраців робляться напівжорсткими або дуже жорсткими, що може не підійти людям з маленькою вагою. Такий матрац може бути занадто жорстким для вас, і не дивлячись на те, що він ортопедичний, в довгостроковій перспективі він може стати причиною болів в м'язах і суглобах.
ортопедичний матрац

Як довго служить ортопедичний матрац?

Як і інші матраци, ортопедичні рекомендується міняти приблизно кожні 7 років, але для ортопедичних матраців ця рекомендація особливо важлива. Ви можете і через 7 років вважати, що ваш матрац все ще хороший, але його наповнювач і пружини все одно зношуються з роками, через що ваше тіло вже не отримує тієї необхідної підтримки під час сну. А це може призвести до того, що болі в спині і суглобах знову з'являться.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас