Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Сігвеї і гіроборди: техніка безпеки для дітей

Сігвеї і гіроборди: техніка безпеки для дітей
 

Сігвеї і гіроборди були створені, як безпечний і чистий транспорт. Але через їх форм-фактор, гіроскопічні сенсори, систему динамічної стаблізаціі і електронний мотор людям просто подобається кататися на них. Це неймовірно весело і цікаво, тому і дітлахи катаються на двоколісних електронних дошках з превеликим задоволенням!

Сігвеї для дітей?

Насправді, сігвеї не призначені для дітей. Їхнє обмеження по вазі (45 кг) можна порівняти з вагою підлітка, тому раніше 13-14 років кататися на такому двоколісному транспорті для дитини небезпечно. Справа в тому, що меншої ваги недостатньо для того щоб вчасно пригальмувати або зупинитися (так як для цього потрібно переносити достатню вагу назад). Крім того, люди з меншою вагою не зможуть адекватно взаємодіяти з системою балансування сігвея.

Правила безпеки при катанні на сігвеї

• Завжди одягайте захист, коли збираєтеся кататися: шолом, наколінники і налокітники.

• Починайте вчити дітей кататися в самому повільному режимі, а потім потроху прискорюйтеся і переходьте до режиму новачка.

• Розкажіть дітлахам, що не можна нахилятися сильніше вперед, щоби сігвей їхав швидше, якщо він досяг ліміту швидкості на обраному вами режимі.

• Вчити кататися на сігвеї має тільки досвідчена людина, що повністю освоїла їзду на даному транспортному засобі.

• Дозволяйте дітям кататися тільки на рівній, гладкій, неслизькій поверхні, захищеній від проїжджої частини.

І, звичайно ж, не залишайте дитину на сігвеї без нагляду навіть на один момент.

Техніка безпеки при катанні на гіроборде

На гіроборди малеча може починати ставати в більш ранньому віці – як правило, з 8 років. Такою дошкою (особливо якщо вибирати її під дитину) чаду буде управляти набагато простіше. Проте, гіроборди можуть вибухати, і також небезпечні травмами при падінні. Тому тут варто дотримуватися таких правил:

• Не купуйте дитині дешевий гіроборд, так як неякісні моделі оснащуються акумуляторами низької якості, які можуть вибухати або займатися під час роботи пристрою або підзарядки.

• Заряджайте гіроборд не довше ніж треба, щоб батарея не перегрівалася, і не залишайте його на зарядці без нагляду.

• Не дозволяйте дитині кататися на гіроборді без захисту: шолому, наколінників і налокітників. Від падінь ніхто не застрахований, а особливо новачки!

• Не дозволяйте дітям кататися на гіроборді на проїжджій частині або поруч з нею, а також в темний час доби!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас