Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як створити заспокійливу атмосферу в кімнаті немовляти

Як створити заспокійливу атмосферу в кімнаті немовляти
 

Усі новонароджені прокидаються вночі, це неминуче. Але створивши заспокійливу атмосферу в дитячій кімнаті, ви допоможете малюкові засинати швидше і спати по ночах більше. Безумовно, це буде корисно і вам, адже відпочити за рахунок такого відривчастого сну буває дуже непросто.

Як створити заспокійливу атмосферу в кімнаті малюка?

Порада 1: Різні рівні освітлення

Вечорами яскраве загальне світло в дитячій може бути дуже зручним, але вночі вон просто не дасть налаштуватися на сон. Звичайно, ми не говоримо міняти вночі підгузник в темряві, але поставте джерело приглушеного світла, яке допоможе малюкові залишатися сонним під час нічних процедур. Це може бути нічник, підлогова або настільна лампа з щільним абажуром і лампочкою низької потужності.

Порада 2: Щільні штори

Як тільки у малюка встановиться графік сну, він буде спати досить довго (іноді і по 12 годин). Це означає, що не весь сон немовляти припадатиме на темний час доби. Щоб графік сну не збився, і малюк не прокидався від природного денного світла, виберіть щільні штори в дитячу, які допоможуть створити затишну атмосферу для сну в будь-який час доби.

Порада 3: Заспокійливі звуки для сну

Ваш малюк може гірше спати через навколишній домашній шум, шум з вулиці і навіть від повної тиші (так, деякі люди не можуть спати в тиші). Вирішити кожну з цих проблем допоможе звуковий проектор, який буде видавати заспокійливі звуки, які налаштовують на відпочинок.

Порада 4: Підтримуйте порядок в кімнаті немовляти

Безлад дійсно впливає на наш емоційний стан. І хоч поки що точно невідомо, чи реагують на це немовлята, одне ми знаємо точно: малюк реагує на мамин настрій. Отже, мотлох негативно впливає на ваш настрій, а дитина його відчуває. Тому підтримуйте кімнату немовляти в порядку, щоб створити в ній чисту, спокійну атмосферу, якою будете насолоджуватися і ви, і ваш малюк.

Порада 5: Зробіть кімнату немовляти комфортною для себе

Незважаючи на те, що дитячі кімнати облаштовуються для дітей, сучасні батьки користуються ними і як особистим спокійним простором. Коли батьки щасливі і спокійні, малюк може теж розслабитися і відпочити в своє задоволення. Тому передбачте в дитячій місце і для себе – затишний куточок, в якому ви також будете почувати себе затишно і спокійно.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас