Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Космотабір — простір для всіх

Космотабір — простір для всіх
 

«Космотабір — простір для всіх» — це літній денний міський інклюзивний табір у Києві, заснований ГО «Бачити серцем» у 2016 році.

Кожного літа в Космотаборі створюється магічний простір, де вільно спілкуються всі діти, незалежно від стану здоров’я, кольору волосся й улюблених казкових героїв. Для нас кожен — не набір зовнішніх даних чи діагнозів, а особистість і дитина.

Цього року Космотабір проходить із 4 липня до 3 серпня.

Чому і як же виник Космотабір?

Все почалось із усвідомлення того, що суспільство поки ще не побудувало містки між здоровим дитинством і дитинством з інвалідністю.

Суспільство як би натякає: народився з певними особливостями — все, тебе виключено зі звичного ритму життя. Тобі нав’язують, що тепер ти об’єкт жалості та допомоги, але аж ніяк не друг, приятель, веселий сусід по парті, однокласник.

Тому ми вирішили об'єднати попит — бажання тисячі дітей з інвалідністю мати активне і веселе дитинство — з літнім табором, друзями, тусовкою і веселощами. Уже 4-й рік нам це вдається — в тому числі, завдяки допомозі Кураж Базар, який підтримує нас своїм грантом 3 рік поспіль.

Кожен день у Космотаборі тематичний, ми завжди у швидкому темпі і на куражі.

Просто зазирніть до нас в Інстаграм @kosmotabir, і самі все побачите.

І так, якщо вам здається, що ми там хвалимося — то вам не здається. Ми робимо це свідомо — показуємо, яким має бути літній табір для дітей. Вони у нас найкращі, долюблені і рідні, і мають звикати до хорошого. Бо ми впевнені, що в дитинства немає інвалідності!

Що роблять діти у Космотаборі?

Тусять, розважаються, живуть повноцінним і веселим таким життям. Табір не про реабілітацію, а про дозвілля і соціалізацію.

Космотабір —

• це про любов, про бажання віддавати просто тому, що це в кайф.

• це місце, де жалощі навіть до себе — під забороною!

• це ще один виклик стереотипам, яким має бути дозвілля у інклюзивному таборі.

• це дні відкритих дверей, на які можуть потрапити всі охочі.

• це можливість соціалізації для дітей, які роками не виходять з кола дефектолог- логопед-батьки-дім.

• це про можливість знаходити друзів, любити і віддавати. Про відсутність кордонів між здоровими дітьми і дітьми з інвалідністю. Про можливість розкривати в собі здатність сприймати чужу інакшість, різнобарвність життя.

• це про NO DRAMA.

• це про можливість волонтеру-підлітку взяти на себе відповідальність і стати чудовим другом і помічником.

• це про величезну спільноту неймовірно різних людей, які віддають свій час для спілкування і волонтерства у Космотаборі.

• це коли кожен четвер перетворюється зі звичайного дня у суцільне свято — в гру вступає команда Кураж Базар і ми мандруємо до цирку чи на зустріч із Трансформерами.

• це коли до дітей приходять підприємці, і вони разом розробляють бізнес-плани.

• це коли під кінець зміни хтось вперше заговорив, хтось знайшов у собі талант до співу в караоке, хтось почав робити зачіску, щоб вразити свого волонтера, а хтось — закохався.

• це коли вночі ти драг-квін, а вдень — безцінний волонтер Космотабору.

• це коли ти отримуєш набагато більше енергії, ніж віддав.

Кожного року ми створюємо дещо більше, ніж літній табір. Після кожного випускного у Космотаборі вже ніхто не залишається таким, як раніше.

Ми вирощуємо покоління волонтерів, для яких допомога іншим — це не про «бути хорошим», а норма. Це зміна укладу життя цілих родин, які почали ще більше пишатися своєю дитиною і частіше бувати на людях.

Космотабір завжди запрошує волонтерів, простір для творчості знайдеться для всіх. Фотографи, ми готові прикрасити ваше портфоліо! Люди із «золотими руками», ми хочемо від вас якщо не дітей, то майстер-класів.

До зустрічі у нашому Космосі в Новопечерській школі!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас