Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

4 поради, які допоможуть вашій дитині у вивченні іноземної мови

4 поради, які допоможуть вашій дитині у вивченні іноземної мови
 

Хочете допомогти дитині вивчити іноземну мову? Це прекрасне бажання, адже знання іноземних мов стає все більш актуальним навиком з кожним днем. Тому багато батьків намагаються почати навчати дітлахів іншим мовам з самого раннього віку. Однак не всі знають, як це правильно зробити.

Багато сучасних батьків знають хоча б одну іноземну мову на базовому рівні (як правило, це англійська). Якщо ви належите до їх числа, то зможете допомогти дитині у вивченні цієї мови і своїми силами, і ось, як це можна зробити ...

4 способи допомогти дитині у вивченні іноземної мови

Починайте вивчення іноземної мови якомога раніше

Намагайтеся починати вчити іноземні мови якомога раніше. Почніть прямо зараз, неважливо, в якому віці ваша дитина. Адже навіть немовлята можуть вивчати мови, якщо чують їх з народження.

Багато хто стверджує, що є критичний період, після якого дитині стає все складніше вчити іноземну мову. Це не означає, що ставши старшою, дитина зовсім не зможе вивчити мову. Просто вона буде вчитися по-іншому, і це може бути складніше. Тому чим раніше ви почнете, тим простіше чаду буде вчити іноземну мову навіть в майбутньому.

Почніть з основ

Навіть якщо ви не знаєте іноземної мови, яку вчить дитина, ви все одно можете допомогти на найпершому етапі. Вивчіть разом з чадом кольори, форми, цифри, можна також почати розучувати найпростіші пісеньки. Напишіть на стікерах назви предметів і розклейте їх по будинку (наприклад, на стіл приклейте стікер з написом «table») – так вивчити лексику буде набагато простіше.

Ще один ефективний спосіб вивчення іноземної мови – це музика. Якщо слухати її регулярно, чадо почне виділяти з пісень знайомі слова, шукати нові, щоб краще розуміти текст, запам'ятовувати сталі вирази. Намагайтеся включати іноземні слова в ігри і інші активності якомога частіше – тренуйте лексику і граматику в ігровій формі.

Користуйтеся мовними ресурсами

Бажаючи допомогти дитині у вивченні іноземної мови, порийтеся в інтернеті і знайдіть прості книги цією мовою, додатки з вправами для її вивчення, ігри, розважальні відео тощо. Діти дуже люблять проводити час за екранами, а так чадо буде робити це з користю.

Пошукайте підтримки з боку

Це вам буде особливо необхідно, якщо ви не володієте мовою, яку вивчає ваше чадо. В цьому випадку можна пошукати групи з вивчення даної іноземної мови, репетитора або навіть найняти няню, яка володіє в тій чи іншій мірі потрібною вам мовою – вона буде не лише доглядати за дитиною, а й тренуватиме її мовні навички.

А взагалі намагайтеся давати дитині можливість якомога частіше практикуватися в мові, що вивчається. Пошукайте можливості спілкуватися з носіями, якщо є можливість, подорожуйте, знаходьте інших знайомих, які вивчають цю ж мову, і спілкуйтеся з ними. Дивіться мультики, читайте книжки, грайте в ігри на обраній іноземній мові, і ви самі не помітите, як ваше чадо опанує нею на вільному розмовному рівні.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас