Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як доглядати за дерев´яними іграшками: прості поради

Як доглядати за дерев´яними іграшками: прості поради
 

У дерев'яних іграшок дійсно багато переваг: вони красиві, міцні і зроблені з нетоксичних матеріалів. А ще – як прекрасно вони вписуються в інтер'єр будь-якого будинку, не створюючи безлад з різнобарвного пластику! Думаєте, за ними складно доглядати? А ось і ні: щоб підтримувати дерев'яні іграшки в чистоті, вам не потрібна важка побутова хімія, їх не потрібно чистити щодня, адже дерево має антибактеріальні властивості, а тому мікроби не проникають в його текстуру.

Проте, мінімальна турбота дерев'яним іграшкам необхідна. Раз на пару тижнів або навіть на місяць вам потрібно «освіжати» їх, щоб підтримувати в хорошому стані. Про те, як піклуватися про іграшки з дерева, щоб вони прослужили роками, ми і поговоримо далі.

Як правильно доглядати за дерев'яними іграшками?

Дотримуйтеся натуральності

Використовуйте м'який миючий засіб, і краще натуральний – простий оцет з водою (1:10), екологічний засіб для миття посуду або просто теплу воду з милом.

Не замочуйте дерев'яні іграшки

Дерево дуже пористе, і якщо просочиться водою, воно може не тільки деформуватися, а й стати сприятливим середовищем для розвитку бактерій. Крім того, набухаючи, дерево може тріснути або пошкодити покриття, зробивши іграшку небезпечною для малюка. Якщо вам потрібно помити дерев'яні іграшки, обтирайте їх вологою ганчірочкою і ретельно просушуйте після цього.

Просто, як раз-два-три

Очистити дерев'яні іграшки можна в три простих кроки. Вибравши (або приготувавши) миючий засіб, розпиліть його на іграшку, акуратно протріть її мочалкою або ганчірочкою з теплою водою, потім дайте повністю висохнути природним чином. Якщо ви розкладете іграшки на сонці, це допоможе їм швидше висохнути і вб'є ще більше бактерій.

Позбавляємося плям

І знову тут вам допоможе оцет! Для видалення плям з дерев'яних іграшок приготуйте більш міцний розчин з води і оцту, наприклад, в співвідношенні 1:1. За допомогою розпилювача нанесіть розчин на пляму і потріть мочалкою. Якщо після цього ви покладете іграшку сушитися на сонці, це також сприятиме вигорянню плями. Якщо ж пляма сильно в'їлася, ви можете спробувати видалити її наждачним папером.

Зволожуємо дерево

Щоб дерев'яні іграшки не розсихалися, час від часу дерево потрібно зволожувати. Зробити це можна за допомогою мінеральної або оливкової олії, а також поліролі з бджолиного воску. Все це натуральні і нетоксичні матеріали, вам лише знадобиться ганчірочка або мочалка для зручності їх нанесення.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас