Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Автокрісла для малюків і дошкільнят: що важливо знати батькам

Автокрісла для малюків і дошкільнят: що важливо знати батькам
 

Вибрати автокрісло для новонародженого досить просто, адже там не так багато різноманітності. Немовлята повинні знаходитися в спеціальних кріслах для новонароджених, спрямованих переважно спиною до напрямку руху. А ось з автокріслами для малюків від року і дошкільнят все трохи складніше...

Зокрема, цей вибір ускладнюється наявною різноманітністю:

• Автокрісла для малюків обличчям вперед, які підходять для дітей, вагою до 18-36 кг;

• Автокрісла-трансформери, які можуть встановлюватися спиною до напрямку руху, поки дитина не досягне ваги в 16-20 кг, а потім перевстановлюватися обличчям вперед, коли малюкові виповнюється 2 рочки;

• Комбіновані автокрісла, які можуть використовуватися як дитячі крісла бличчям вперед до того як малюк досягне ваги в 18-30 кг, а потім перетворюватися на крісло-бустер.

Автокрісла для малюків і дошкільнят: вперед чи назад обличчям?

Крім того, що автокрісла для малюків можуть бути різного типу, складність у батьків може виникати і з вибором «обличчям вперед» чи «спиною до напрямку руху». – Як безпечніше їздити дитині?

В останніх рекомендаціях для дитячих автокрісел вказується, що немовлята і маленькі дітки від рочку повинні їздити спиною до напрямку руху хоча б до того, як їм виповниться 2 роки, або ж поки вони не досягнуть верхнього ліміту по вазі, встановленого для конкретного автокрісла.

Та це не означає, що ви обов'язково повинні пересадити малюка обличчям вперед, тому що він досяг вище зазначеного віку або ваги. Якщо у вас є така можливість, краще і далі продовжувати возити дитину спиною до напрямку руху. Невеликим діткам також буде безпечніше довше їздити спиною до напрямку руху (навіть якщо їм вже виповнилося 2 роки), поки дитина не досягне максимальної рекомендованої ваги для вашого автокрісла.

Насправді, сучасні експерти рекомендують возити дітей спиною до напрямку руху аж до 3-річного віку, так як це найбезпечніше.

Їздимо спиною до напрямку руху довше

Враховуючи вищесказане, виходить, що малюкам вкрай рекомендується їздити в автокріслах-трансформерах до 2-3 років, поки вони не досягнуть граничної ваги в 36-42 кг (або тієї, що зазначена для вашого конкретного автокрісла).

Але якщо їздити спиною до напрямку руху дитині дійсно безпечніше, чому батьки завчасно пересаджують малюків обличчям вперед? – Як правило, тому що вважають, що дитині буде не цікаво їхати, дивлячись в заднє вікно, або тому що вони не бачать малюка. Але ані те, ані інше не є важливішою за його безпеку.

І так, ви можете продовжувати возити дитину в автокріслі спиною до напрямку руху, навіть якщо її ніжки вже торкаються спинки заднього сидіння. Діти можуть згинати ніжки, і їм комфортно під час такої їзди, а ризик їх травмування при цьому мінімальний.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас