Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як зробити будинок безпечним для дитини з астмою?

Як зробити будинок безпечним для дитини з астмою?
 

Ваш малюк страждає від астми? Якщо так, то обстановка в будинку є важливим фактором, який впливатиме на його здоров'я. Тому батькам дітей-астматиків неймовірно важливо створити в будинку здорову і безпечну атмосферу, яка допоможе полегшити симптоми захворювання.

Як убезпечити будинок для дитини-астматика?

Розробіть графік прибирань і дотримуйтеся його

Один з найкращих способів зробити свій будинок безпечним для дитини з астмою – це розробити регулярний графік прибирань і слідувати йому. В ідеалі ви повинні пилососити і витирати пил 2 рази на тиждень. При цьому ваш пилосос повинен бути оснащений HEPA фільтром, а прибирання пилу має проводитися вологою ганчіркою. Щотижня періть постільну білизну і, якщо це можливо, подушки – раз на 2-3 тижні.

Очищуйте повітря – в буквальному сенсі

Купіть фільтр для повітря – HEPA або іонізуючий. Це – ще один хороший спосіб подбати про якість повітря у вашому домі. Вони працюють по-різному. Пристрої з HEPA фільтрами вловлюють дрібні частинки в повітрі (як пил або пилок), а іонізатори повітря випускають негативно заряджені частинки, завдяки яким пил і пилок осідає на підлогу, після чого їх можна пропилососити. З приводу того, який фільтр краще підійде вам, краще проконсультуватися з лікарем.

А що на рахунок домашніх улюбленців?

Якщо у вас є домашня тварина, в ідеалі вона має жити на вулиці. Але наші погодні та житлові умови не завжди цьому сприяють. Тому, якщо це неможливо, як мінімум, не пускайте улюбленця в кімнату дитини. Вичісуйте і купайте тварину раз на тиждень, і якщо це котик, то дитина не повинна чистити його лоток. І ви повинні розуміти, що прибирання в разі наявності в будинку домашньої тварини потрібно буде робити ще частіше.

Позбавтеся цвілі

Спори цвілі є одним з основних алергічних тригерів, а алергія, в свою чергу, може спровокувати напади астми. Тому атмосфера в вашому домі повинна бути провітрюваною і сухою, душові шторки повинні пратися регулярно, а волога білизна після прання ніколи не має залишатися в машинці. Також не зайвим буде переконатися в тому, що крани і труби у вас в будинку не течуть, регулярно протирати вікна і можливі вологі кути із засобом від цвілі і користуватися осушувачем повітря.

Уникайте подразників, до яких у дитини чутливість

Ваша дитина може бути чутливою до різних подразників, як дим або побутова хімія, що може також провокувати напади астми. На щастя, більшості таких подразників нескладно позбутися: не паліть у будинку, не купуйте побутову хімію і косметику з сильними ароматами і постарайтеся відмовитися від усього, що може посилювати дитячу астму.

Ці прості кроки допоможуть вам зробити атмосферу в домі здоровішою і безпечнішою для дитини, яка страждає від астми.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас