Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Видалення небажаного волосся під час вагітності – що безпечно?

Видалення небажаного волосся під час вагітності – що безпечно?
 

Гормони вагітності змушують волосся рости густіше, і іноді в несподіваних і небажаних місцях. При цьому в період вагітності деяких способів видалення волосся варто уникати. Але все ж у вас є безпечні варіанти...

Ви можете насолоджуватися красивою сяючою шкірою і розкішними локонами, які подарувала вам вагітність. Але разом з тим помітити і не настільки привабливі зміни в зовнішності – наприклад, вусики над верхньою губою. Так, гормони вагітності підсилюють циркуляцію крові по всьому організму, тому шкіра, нігті і волосся дійсно стають здоровішими і красивішими. Але разом з тим волосся в небажаних місцях також більшає.

На щастя, ця додаткова рослинність – лише тимчасове явище, і через місяців 6 після пологів все повернеться до норми. А до тих пір вам варто знати, як безпечно видаляти волосся в небажаних ділянках під час виношування малюка.

Гоління

Ви можете голитися так часто, як вам потрібно (правда зараз, швидше за все, робити це доведеться частіше). При цьому і звичайні, і електричні бритви для вас безпечні. Але якщо ви голитеся одноразовою бритвою, кожен раз беріть нову, і не діліться бритвою з чоловіком або ще кимось. І будьте обережні, адже зараз ви будете легко втрачати рівновагу, тому не голіть ноги стоячи, особливо у ванні або душі.

Воскова епіляція і шугарінг

Воскова епіляція і шугарінг подарують більш тривалий ефект, якщо ваша шкіра під час вагітності не стане дуже чутливою для таких процедур. Також їхній плюс в тому, що шугарінг і воскова депіляція зазвичай проводяться в салоні, а значить, ви не ризикуєте травмуватися у ванній, як при голінні. Ці процедури є безпечними для майбутніх мам, якщо дотримуватися звичайних правил, що діють для всіх:

- «смикати» волосся воском або цукром не рекомендується на носі, вухах і сосках;

- не можна робити шугарінг або воскову епіляцію на ділянках з варикозом, родимками і бородавками;

- також утримайтеся від таких процедур на ділянках з подразненою шкірою, такою що лущиться або згорілою на сонці.

Перш ніж записуватися на процедуру видалення волосся цукром або воском, проконсультуйтеся з лікарем, чи немає у вас якихось особливих причин відмовитися від депіляції.

Вищипування волосся пінцетом або нитками

На маленьких ділянках, як брови, вусики, підборіддя або соски (не дивуйтеся, це абсолютно нормально!) вищипування волосків пінцетом або нитками стане найкращим варіантом. Робити це можна як вдома, так і в салоні. І це повністю безпечно, так як під час процедури не використовуються ніякі хімічні речовини або медикаменти.

Депіляційні креми

Так, такі засоби здаються справжнім порятунком, адже дають можливість просто і безболісно позбутися зайвого волосся. Але їхня безпека для вагітних все ще науково не підтверджена. Дані продукти містять такі активні сполуки, як порошок сульфіду барію і тиогликолят кальцію, які впливають на білкову структуру волосся, розчиняючи їх до желеподібного стану. Як мінімум у депіляційних кремів дуже різкий аромат, який може спровокувати алергію. І, незважаючи на те, що не доведено, чи вони шкідливі для майбутнього малюка, вам краще все ж відмовитися від таких засобів.

Лазерне видалення волосся і електроліз

Перманентне видалення волосся в найкращому випадку не є необхідним, а в гіршому – може бути небезпечним під час вагітності. Особливо небезпечний електроліз, так як амніотична рідина, що оточує плід, проводить струм.

Висновок: так як немає наукових підтверджень тому, що лазерна епіляція або електроліз безпечні для вагітних (а ще тому що ця зайва рослинність зникне через півроку після пологів), краще утриматися від цих процедур, поки малюк не з'явиться на світ.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас