Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як святкувати Хелловін

Як святкувати Хелловін
 

Хелловін – це яскраве дійство, яке сягає коріннями ще в дохристиянські часи. В його основі лежить поділ року на літо та зиму. Люди вірили, що в цей день (ніч проти 1 листопада) літо помирає, а це породжує появу на світ всіляких духів і нечисті. Щоб ці потойбічні створіння не завдали шкоди, їх потрібно задобрити подарунками та замаскуватися під них.

Хелловін: символи та зміст святкування

До хелловінської символіки відносяться:

1. Гарбуз-світильник. У гарбуз із вирізаним зловісним «обличчям» слід вставити свічку та залишити цю гарбузяну голову на вікні чи на ганку для відлякування від дому злих духів.

2. Страхітливе вбрання. Чим страшніше одягнеться людина, тим краще. Тоді нечисті сили сплутають її із собі подібними та не стануть чіпати, не завдадуть шкоди. Зазвичай використовуються костюми, а також маски у вигляді смерті та мерців, монстрів, опудал, вампірів, відьом тощо. У вбранні мають переважати кольори: чорний – символ нечисті та смерті, червоний – символ крові, помаранчевий – символ осені. До речі, рекомендується подібною атрибутикою прикрашати також будинок: на двері почепити опудало або гіпсовий череп, а на стіну прикріпити великого саморобного павука тощо.

3. Розведення вогнищ та запалювання свічок або ліхтарів. Вогонь потрібен для того, щоб душі могли знайти дорогу в потойбіччя і скоріше залишили світ живих.

Традиції святкування Хелловіну

Щодо змісту святкування Хелловіну, в цей день прийнято робити наступне:

1. Випрошувати цукерки. Це заняття традиційно відводиться дітям. Одягнувшись у страшне вбрання, вони мають ходити від будинку до будинку зі словами: «Цукерки або смерть». «Налякані» господарі мають відкупитися від них різноманітними солодощами. Так символічно люди відкупляються від нечистої сили, щоб вона оминула їхній дім.

2. Відвідувати тематичні костюмовані вечірки. На таких заходах доречною є відповідна музика, наприклад: «Monster Mash», «This Is Halloween», музика групи «Midnight Syndicate», а також композиції із саундтреків до фільмів жахів.

Щоб свято проходило цікавіше, проводять конкурси. Наприклад, кожен учасник виймає із мішка листок, на якому вказаний герой, якого потрібно подібно зіграти. Решта має вгадати, кого показано. Серед героїв, звичайно ж, усіляка нечисть і страхітливі персонажі: Вурдалака, Мумія, труп та ін.

3. Розповідання страшних оповідок або перегляд фільмів жахів. Цим можна зайнятися, якщо вирішили не йти на костюмовану вечірку, а залишилися вдома.

4. Розіграші-залякування. Можна, наприклад, підкласти людині, яку хочете розіграти, опудало щура (навіть справжнє!). Або підкласти до холодильника банку з «головою». Для цього слід зробити круговий 360-и градусний портрет чиєїсь голови з закритими очима, роздрукувати його, заламінувати та помістити його у банку, заливши водою. Головне правило: у людини, яку розігрують, має бути все в порядку з почуттям гумору та нервовою системою.

Веселого вам Хелловіну!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас