Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як повернутися у робочий режим після сезону свят

Як повернутися у робочий режим після сезону свят
 

Ось і добігають кінця новорічні свята, яких ми так довго чекали! А тепер доводиться повертатися у звичайні будні з їхніми графіками та обов’язками. Часто буває важко повертатися у робочий режим після довготривалих святкувань, відпустки чи канікул. Ось кілька правил, які допоможуть вам прийти у робочу чи навчальну форму.

Як повернутися у робочий режим після сезону свят, відпустки чи канікул?

1. Хоча б за два дні до виходу на роботу/навчання почніть прокидатися о потрібній годині. Як би вам не хотілося довше поніжитися у ліжку, заведіть будильник і вставайте. За час святкувань чи відпустки організм звикає до того режиму, який ви йому запропонували. До хорошого швидко звикаєш! А тепер потрібно повертати режим попереднього варіанту, до якого організм теж звикне, та все ж краще підготувати його заздалегідь. До того ж, якщо ви раніше прокинетеся, то раніше й відійдете до сну, а наступного дня прокидатися буде вже легше.

Та прокинутися в ліжку під звук будильника – це одна річ, а от щоб встати з ліжка, потрібна сила волі! Щоб цей процес пішов легше, можна ввімкнути мажорну музику, в такт якій ваше тіло почне рухатися, що прискорить пробудження. А також подумати про ті приємні речі, які чекають на вас після того, як ви встанете з ліжка. Уявіть, наприклад, як ви заварюєте каву, вдихаєте її аромат і насолоджуєтеся улюбленим смаком. Або ж стоїте під душем із теплою водою, змиваючи з себе запашний гель для душу та заряджаючись енергією і бадьорістю на весь день.

2. Почніть готуватися до робочого процесу. Перегляньте свої робочі матеріали, приведіть у прядок свій робочий стіл і сумку, з якою ви ходите на роботу чи навчання. Приберіть і викиньте з них усе зайве, якщо ви не встигли зробити цього ще до Нового року чи відпустки/канікул. Поспілкуйтеся із приємними вам колегами, за якими ви, напевно встигли скучити за святковий період. Почніть думати про те, чим ви будете займатися у перші робочі дні. Впустіть свою роботу чи навчання у свої думки та плани.

3. Придбайте нову річ, яка вам знадобиться для роботи. Це може бути, наприклад, красивий блокнот або ручка; нова сумочка чи сукня. Покладіть цю річ на видне місце, дотримуючись головної умови – ви зможете скористатися нею тільки вийшовши на роботу/навчання. Це чудова мотивація повернення у робочий режим після свят.

4. Любіть свою роботу. Незважаючи на те, що це правило записане останнім, воно – найголовніше. Якщо ви любите свою роботу чи спеціальність, яку здобуваєте, вам буде максимально легко вступити знову в робочий/навчальний процес після довгих свят або відпустки. Ви хотітимете повернутися до цих занять уже після короткої перерви, адже улюблена робота приносить не менше задоволення, ніж святкування.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас