Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

У торговий центр з малюком – як не збожеволіти молодій мамі

У торговий центр з малюком – як не збожеволіти молодій мамі
 

Пам'ятаєте ті часи, коли ви ходили в торговий центр просто за парою обновок і отримували від шопінгу лише задоволення? Тепер, коли у вас маленька дитина, прогулянки моллами вже зовсім не ті. Адже малюкові зовсім не цікаві магазини одягу і взуття, йому швидко стає нудно, починаються істерики... І хоч ласощі або міні-атракціон здатні виправити ситуацію, та проблеми вони не вирішують. Що ж залишається робити матусям?

Ви можете любити шопитися, поки не почнете валитися з ніг. Та якщо мова йде про шопінг з малюком, він втомиться набагато швидше, ніж вам би хотілося. Всього після пари очікувань в примірювальній і в черзі до каси, а також часу в колясці, проведеного між ними (бачачи тільки нижні половини людей і манекенів), дитина може почати вередувати. Щоб уникнути цих істерик, вам потрібно знайти новий підхід до шопінгу з крихіткою.

Перш за все, вам варто знати одну хитрість: вирушаючи на шопінг з малюком, вам потрібно розділити його на короткі інтервали з перервами на перекуси або розваги. Шопінг-марафон залиште на ті випадки, коли з вами буде дорослий «напарник», а малюк залишиться вдома з нянею або кимось із родичів. Крім цього, є ще декілька хитрощів, які можуть вам допомогти:

Об'єднуйтеся. Перетворіть шопінг на соціальний захід, об'єднавшись з ще однією матусею. Вона зможе не тільки підказати, чи йде вам ця кофтинка, але і доглянути за малюком, поки ви в примірочній. А тим часом ваші дітлахи будуть зайняті спілкуванням одне з одним.

Візьміть з собою хорошу коляску. Прогулянкові коляски відмінно підходять для коротких виходів. Але якщо ви годинами збираєтеся ходити по торговому центру, вам краще взяти стійку повнорозмірну коляску. По-перше, так вам буде, куди скласти всі свої покупки. По-друге, малюкові в ній буде набагато комфортніше перебувати протягом декількох годин.

Робіть перерви під час шопінгу. Невеликі відрізки часу, виділені на шопінг, повинні змінюватися перервами – перекус на фудкорті, трохи часу на місцевому ігровому майданчику, атракціон... Все це допоможе продовжити час вашого шопінгу. А ще всі ці активності можуть виснажити малюка і змусити трохи поспати в колясці, поки ви ходите по магазинам.

Знайдіть 15 хвилин на веселощі. У більшості торгових центрів є дитячі майданчики. Але якщо у вашому такого немає, знайдіть після шопінгу щось поблизу: розважальний центр, дитяче кафе тощо. Дайте дитині випустити пар після нудного дозвілля і вдосталь повеселитися.

Виберіть правильний час для шопінгу. Можливо, вам доведеться його вибирати методом проб і помилок. Деякі малюки краще переносять шопінг вранці, коли вони відпочили, а в магазинах ще спокійно. Іншим же підходить час післяобіднього сну – вони міцно засинають у колясці, що постійно катається. Знайдіть той час, який найкраще підійде вашому чаду.

Не охотьтеся за великими знижками. Натовпи і хаос можуть не лякати вас, але для малюка це занадто. Плюс, з коляскою дуже складно пробиратися по людних місцях і магазинах. Тому дні мега-знижок залишайте для самостійного шопінгу.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас