Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як почистити пилосос?

Як почистити пилосос?
 

Чистий пилосос – ефективний пилосос! Підтримка його в такому стані допоможе максимально продовжити термін його служби. Тому чистка пилососа – це те, що потрібно робити регулярно, адже вашому надійному помічнику в прибиранні необхідна ця турбота...

Якщо пилосос забивається...

Найпоширеніша причина того, що пилосос не тягне так потужно, як раніше – він забився. З цієї причини він може повільно розганятися і швидко перегріватися. Щоб звести ризик таких неприємностей до мінімуму:

- ніколи не використовуйте одноразові мішки для пилу повторно;

- якщо у вас пилосос з контейнером, чистіть його після кожного прибирання;

- у випадку з багаторазовими мішками, міняйте (або очищуйте) їх вчасно – після кожного прибирання перевіряйте стан мішка.

Якщо пилосос забився, відключіть його від електричної розетки. Шукайте засмічення не тільки в трубі і шлангу, перевірте також вхід в корпус пилососа – місце, де починається мішок.

Порада: Якщо труба пилососа забилася, і прочистити її немає можливості, замочіть її в теплій мильній воді.

Фільтрам теж потрібна чистка?

У більшості пилососів є хоча б один знімний фільтр. Знайдіть його, витягніть і гарненько потрясіть, щоб з нього випало якомога більше сміття. Робіть це на вулиці або балконі, так як вас може оточити хмара пилу.

Якщо фільтр можна мити, промийте його під не гарячою проточною водою і дайте повністю висохнути – хоча б 24 години, перш ніж ви будете знову включати пилосос. Рештою фільтрів користуйтеся, як зазначено в інструкції.

Щіточки пилососа виглядають зношеними?

Якщо на щіточках (особливо тих, що мають обертатися) зібралося і заплуталося волосся, нитки, шерсть домашніх тварин тощо, акуратно розріжте їх, щоб витягнути. Не тягніть, щоб не пошкодити щетину, і розріжте акуратно, щоб не порізати щетинки.

Від пилососа виходить неприємний запах?

Якщо від пилососа виходить неприємний запах, це означає, що ви не до кінця його спустошуєте і чистите мішок або контейнер після збирання. Також в ньому може щось застрягти і стати причиною неприємного запаху. Уважно огляньте пилосос, вимийте зсередини і зовні, протріть антибактеріальною серветкою.

Якщо пилосос у вас без мішка, дістаньте контейнер і ретельно вимийте його мильною водою. Потім дайте повністю висохнути перед наступним використанням.

Ну а якщо всі ці поради не допомогли вашому пилососу заробити з належною силою, значить, прийшов час купувати новий.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас