Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Антисептик для рук – що варто знати, і як правильно користуватися?

Антисептик для рук – що варто знати, і як правильно користуватися?
 

Антисептики для рук – поширений гігієнічний засіб. І особливо актуальний він зараз, в період карантину. Тепер ми бачимо дезінфектанти буквально всюди, а також купуємо їх додому і беремо з собою в сумочку. Але як багато ви знаєте про них?

Ефективність антисептиків для рук

Антибактеріальні гелі дійсно мають ряд науково доведених переваг:

• Коли у вас немає можливості вимити руки з милом, дезінфікуючий гель ефективно видалить віруси і бактерії з їхньої поверхні.

• Антисептики, що містять 60-95% спирту, вбивають 99% всіх бактерій і вірусів, запобігаючи більшості інфекційних захворювань (в тому числі, ефективні для захисту від коронавірусу).

• Санітайзер для рук ефективніший за миття рук з милом у боротьбі з мікробами (якщо на руках немає видимих забруднень).

Що ще варто знати про антибактеріальні гелі?

Однак не поспішайте відмовлятися від миття рук з водою і милом. Спочатку вам потрібно знати наступне:

• Дезінфікуючі гелі не видаляють видимі забруднення. Вони тільки вбивають мікроби, але якщо на руках присутні видимі забруднення, їх потрібно помити з милом.

• Не всі санітайзери ефективно вбивають мікроби. Вам потрібно уважно читати етикетку: якщо продукт містить 60-95% спирту, він ефективний. А всі засоби, в яких спирту менше 60%, не здатні дати вам бажаного ефекту.

• Антисептики для рук можуть бути токсичними. Йдеться саме про вживання засобу всередину, що часто трапляється з дітьми, так як дезінфектанти приємно пахнуть і не ховаються батьками. Ковтання невеликої кількості засобу не завдасть шкоди, а від великої кількості настане отруєння спиртом. Якщо ж ви тільки наносите санітайзер на руки, навіть у великих кількостях, він не зашкодить.

• Інгредієнти антисептиків можуть викликати подразнення. Спирт сушить шкіру, а ароматизаторі, що додаються в такі продукти , можуть викликати подразнення і алергічні реакції. До деяких антибактеріальні гелів виробники додають зволожуючі інгредієнти, щоб запобігти надмірній сухості шкіри.

Як користуватися дезинфікуючим гелем для рук?

Щоб антибактеріальний гель був ефективним, важливо правильно ним користуватися. Щоб скористатися антисептиком для рук, зніміть всі кільця, нанесіть на долоню трохи засобу (розміром з горошину) і розітріть долоньками. Потім натріть тильні сторони кистей, а також області між пальцями. Не забудьте окремо опрацювати великий палець, втираючи в нього гель круговими рухами. Таким чином розтирайте засіб руками 15-30 секунд, поки віно не випарується.

Не обполіскуйте після цього руки водою і не витирайте рушником!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас