Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Поширені міфи про матраци, в які ми віримо

Поширені міфи про матраци, в які ми віримо
 

Купівля матраца – це завжди непросто. Адже з огляду на все розмаїття сучасних брендів, моделей, наповнювачів і зовнішніх матеріалів, ваш вибір стає практично нескінченним. А хочеться витратитися раз, і забезпечити собі комфортний, здоровий сон на роки вперед.

У пошуках порад щодо вибору матраца, ви перериєте тонни інформації, і не вся з них буде правдивою. Наприклад, комфорт вашого спального місця буде залежати не тільки від матраца, але і від каркаса ліжка – на сторінці https://pro100mebli.com.ua/category/karkasy-i-lameli/ ви можете окремо вибрати і його. І щоб ви не губилися в тому, у що варто і не варто вірити, вибираючи матрац, ми зібрали для вас ТОП найпоширеніших міфів.

ТОП 5 поширених міфів про матрацах

Міф 1 – міняти матрац потрібно кожні 8 років

Матраци дійсно рекомендується оновлювати кожні 7-10 років. Але, насправді, все буде залежати від того, як ви доглядаєте за ним, як спите і як часто перевертаєте матрац. Ви зрозумієте, коли вам потрібно буде купувати новий матрац, адже якість вашого сну почне помітно погіршуватися.

Міф 2 – жорсткий матрац – найкращий вибір для вашої спини

Щоб мінімізувати болі і дискомфорт, а також допомогти тілу розслабитися і отримати свою порцію здорового, відновлюючого сну, ви повинні спати на матраці, який підтримує все тіло в ваших улюблених позах сну. Тобто, матрацик повинен бути комфортним і підтримуючим, і працювати саме для вас, тому підбирати його потрібно під себе, а не орієнтуючись на те, що підходить або не підходить іншим.

• М'які матраци дуже комфортні, але погано підтримують тіло під час сну.

• Матраци середньої жорсткості, як правило, забезпечують і комфорт, і підтримку в рівній мірі.

• Жорсткі матраци добре підтримують, але можуть заподіювати дискомфорт через тиск на деякі ділянки тіла.

Крім того, м'якість вашого матраца повинна залежати від ваги вашого тіла (чим вона менша, тим м'якший матрац), а також на неї безпосередньо вплине каркас ліжка і його ламелі.

Міф 3 – з правильним матрацом ви не будете крутитися

Немовлята починають крутитися уві сні десь з 4 місяців, і до дорослого віку ми вже повертаємося близько 75 разів за ніч (будь то просто рухи або повний поворот). Ми ворочаємося уві сні, щоб міняти положення і не тиснути всю ніч на одні й ті ж точки, що може викликати надмірне напруження, дискомфорт і навіть біль. З хорошим матрацом ви будете менше ворочатися, так як напруги в точках тиску буде менше, а значить, зможете спати міцніше і глибше. Але міняти позу під час сну ви все ж будете в будь-якому випадку.

Міф 4 – ваш матрац повинен ідеально вам підходити з першого разу, як ви на нього ляжете

Більшості людей потрібен як мінімум місяць, щоб звикнути до нової поверхні для сну. З огляду на, як багато часу ми проводимо в ліжку (майже третину), не дивно, що наші м'язи і суглоби звикають до його поверхні і знаходять, в залежності від неї, найзручніші пози для сну. Ваш новий матрац напевно буде на рівень комфортнішим, але до нього також тілу потрібно буде звикати деякий час.

Міф 5 – матрац потрібно перевертати кожні пару місяців, щоб він залишався в хорошому стані

Більшість сучасних матраців робляться односторонніми. А це означає, що їх не можна перевертати. Що робити в цьому випадку? – Спіть в різних позах і в різних місцях матраца, щоб він зношувався рівномірніше. Повертайте матрац щомісяця протягом перших півроку, а потім – кожен квартал.

І пам'ятайте: і вам, і вашому новому матрасику потрібен час на адаптацію. Вашому тілу – щоб звикнути до нової поверхні, а матрацу – щоб його поверхня «підлаштувалася» під ваші улюблені пози сну.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас