Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Прикрашаємо святковий стіл до Великодня: практичні поради

Прикрашаємо святковий стіл до Великодня: практичні поради
 

Нехай в цьому році ми зобов'язані сидіти вдома і зустрічати Великдень в тісному сімейному колі. Зате у вас, напевно, є більше часу, який ви можете приділити святковим приготуванням, і в тому числі – прикрашанню великоднього столу. У цій статті ми не будемо пропонувати конкретні ідеї, а дамо загальні практичні поради, які подарують дійсно затишне святковий настрій вашого столу на Великдень. А далі – справа за вашою фантазією!

Спробуйте в цьому році відійти від звичних курчат і інших декорацій, і прикрасити святковий стіл по-особливому і зі смаком. У цьому вам допоможуть наші поради!

Як прикрасити святковий стіл до Великодня?

1. Використовуйте свіжі квіти і трави

Неважливо, наскільки тісним колом ви будете святкувати Великдень в цьому році. Квіти – маст-хев цього прекрасного весняного свята. При цьому вам не обов'язково купувати дорогі букети, а навіть навпаки. Купіть або зберіть сезонні квіти та трави і прикрасьте ними святковий стіл. Ви можете не тільки поставити їх у вазу, але і розкласти прямо на скатертину біля кожного гостя по стеблинці або парочці – такий декор і його аромат неодмінно створять особливу атмосферу тепла і затишку.

прикрасити святковий стіл до Великодня2. Використовуйте якомога більше натуральних матеріалів

Намагайтеся використовувати в сервіровці столу якомога більше натуральних матеріалів, особливо дерева. Свіжі гілки, дерев'яні вази і чаші для салатів, лопатки і ложки тощо. Крім цього виберіть для пасхального столу текстиль з льону або бавовни – скатертину, серветки, рушники і т.д. Все це створить атмосферу родинного свята та весняної свіжості і чистоти.

3. Дотримуйтеся простоти

Великдень – свято з домашньою атмосферою, тому не потрібно нічого ускладнювати. Віддайте перевагу простому декору: букети з сезонних весняних квітів і трав, однотонний кухонний текстиль або з простим малюнком, посуд без зайвої деталізації, десерти, прикрашені лише цукровою пудрою, глазур'ю або пасхальною присипкою.

4. Надихайтеся природою

Великдень – також свято весни і нового життя. Тому в великодньому декорі буде актуально все, що пов'язане з природою. Як ми вже говорили, використовуйте натуральні матеріали, квіти, трави, гілки дерев. А ще – яєчну шкаралупу, яка може послужити вазочками для маленьких букетів або сукулентів. Крім того, щоб ідеально доповнити атмосферу свята, пофарбуйте в цьому році яйця натуральними барвниками і з використанням лише природних матеріалів (наприклад, яйця з відбитками листя і квітів або з аплікацією з них).

5. Віддайте перевагу пастельним відтінкам

Пастельні і стримані, максимально наближені до природних, відтінки стануть ідеальним вибором для весняного свята Великодня. Вони внесуть в атмосферу ті самі свіжість, легкість і тепло, яких нам так не вистачає після сезону холодів.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас