Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Декілька способів для мами гарненько відпочити в цей День Матері

Декілька способів для мами гарненько відпочити в цей День Матері
 

Дозвольте собі по-справжньому відпочити в це свято...

Бути мамою – це неймовірний досвід, який змінює життя. Але також це і робота в режимі 24/7, що вимагає найрізноманітніших навичок. В різні часи мама стає лікарем, вчителем, посередником в переговорах, кухарем, бухгалтером, домогосподаркою і навіть стилістом з одягу, зачісок тощо. Їй постійно потрібно справлятися з тим, що відбувається зараз, і при цьому планувати майбутнє. То ж, схоже, мами – це справжні супергерої!

При цьому далеко не всі мами скаржаться на такий тиск. Вони просто намагаються робити все, що можуть, часто навіть забуваючи про себе. Віддаючи себе повністю дітям, чоловікові, сім'ї, вони дуже сильно втомлюються і не знаходять часу на себе. Так ось, День Матері – відмінний привід влаштувати собі свято і по-справжньому відпочити!

Піклуйтеся і про себе також

В цей День Матері, чому б не зробити собі подарунок і не вибрати цей день для того, щоб влаштувати собі справжній вихідний? Так, мамі не просто взяти і ось так все кинути – мама почуває себе зобов'язаною і винуватою. Тому такі ідеї часто викликають у мам опір. Але подумайте про те, що і ваші домочадці хочуть бачити вас щасливою, і напевно підтримають таку ідею і зроблять усе, щоб подарувати вам справжнє свято. Як би там не було, ви не зможете адекватно піклуватися про свою сім'ю, якщо не подбаєте про себе.

Поверніть витрачену енергію

Є велика різниця між егоїзмом і турботою про себе. Піклуватися про себе потрібно, щоб встигати фізично і емоційно відновлюватися. Якщо ви витратите трохи часу на те, щоб заповнити витрачену енергію, це не означає, що ви про всіх забули і думаєте тільки про себе. Вам це необхідно для того щоб продовжувати піклуватися про свою сім'ю. Так що дозвольте це собі!

Бути мамою означає ставити потреби інших вище своїх власних – в більшості випадків. Мами так піклуються про малечу, що зовсім забувають про себе. Але повірте, один «вихідний» день ви можете собі дозволити! Ми впевнені, ваші домочадці підтримають вас у цьому.

Ось кілька простих ідей для вашого ідеального вихідного:

Ідея 1: Заплануйте час для себе в своєму графіку

Так, звучить це зовсім не спонтанно і не романтично. Але часто мамам доводиться планувати навіть такі речі, інакше часу на себе навіть в свято може не знайтися. Тому заплануйте на завтра час для себе і постарайтеся зробити так, щоб нічого не завадило вам по-справжньому відпочити і насолодитися життям.

Ідея 2: Замовте їжу з доставкою

Коли діти голодні, мама не може спокійно сидіти на місці. Тому зробіть так, щоб цього не сталося. Їжа з кафе з доставкою – відмінне рішення! По-перше, ніхто не буде голодним. По-друге, ви зможете зібрати всю родину за святковим сніданком/ обідом/ вечерею. По-третє, ви зможете вибрати з приводу свята страви, які так любите, і які самі собі не готуєте!

Ідея 3: Сплануйте щось цікаве

Домашня рутина може вимотувати і втомлювати. Тому сплануйте щось просте, але цікаве на День Матері. Згадайте, чим вам подобалося займатися в дитинстві, і розділіть це заняття зі своєю сім'єю. Так ви зможете і розвіятися, і відмінно провести час зі своєю малечею та чоловіком.

Ідея 4: Зателефонуйте подругам

Якщо ви втомилися від рутини і домашніх справ, навіть не маючи можливості піти і відірватися в «спа», влаштуйте спа-вечір або просто посиденьки з подругами. Випийте по келиху вина, замовте суші, поспілкуйтеся по душах, і ви відчуєте себе набагато більш відпочилою і щасливою.

Ідея 5: Проведіть час з мамою

А як давно ви проводили час зі своєю мамою? Не в турботах, допомагаючи одна одній, а просто за чашкою чаю або келихом вина. Як давно говорили з нею? День Матері – прекрасний привід не тільки вам відпочити, а й поспілкуватися зі своєю мамою, відновити, можливо, втрачений зв'язок, заповнити нестачу уваги через дикий темп життя. Купіть мамі квіти і загляньте в гості – такий спільно проведений час (не в справах, а просто так) безумовно піде вам обом на користь!

А взагалі ви повинні взяти за правило піклуватися про себе. Введіть у своє життя здорові звички для хорошого фізичного і емоційного самопочуття. Висипайтеся, добре харчуйтеся, знаходьте час на спорт і відпочинок. Відстежуйте свій емоційний стан і знайдіть те, що працює для вас і допомагає справлятися зі стресом і негативом.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас