Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Бездротовий пилосос: переваги і недоліки, про які ви хотіли б знати

Бездротовий пилосос: переваги і недоліки, про які ви хотіли б знати
 

Бездротові, акумуляторні пилососи набирають популярності на сучасному ринку. Все частіше покупці вибирають їх замість традиційних, більш громіздких і «прив'язаних» до розеток моделей. Але чи підійде такий вам і вашому будинку?

Полегшений, портативний дизайн бездротових пилососів робить їх набагато зручнішими для домашнього прибирання. Та через меншу потужність і порівняно недовгий час роботи від однієї підзарядки вони підходять не кожному будинку. Тому сьогодні ми поговоримо про переваги і недоліки даних моделей, щоб ви могли однозначно вирішити, чи підходить вам бездротовий пилосос.

Переваги та недоліки бездротових пилососів

У бездротових пилососів, безумовно, є важливі переваги перед традиційними моделями:

- вони легші за звичайні пилососи;

- їхня мобільність не обмежується довжиною проводу, що тягнеться від розетки;

- їх можна використовувати як ручні пилососи для прибирання важкодоступних і незручних місць, як наприклад, салон машини;

- вони компактніше і займають менше місця в шафі або коморі.

Незважаючи на компактність, мобільність і загальну зручність, у бездротових пилососів все ж є і значні недоліки:

- обмежений час роботи після підзарядки;

- менша потужність і об’єм контейнера;

- їм потрібен більш ретельний догляд;

- вам знадобиться зручне місце зарядки такого пилососа.

Вага бездротового пилососа

Бездротові пилососи менші за габаритами, і важать, відповідно, менше (в середньому 3 кг проти 7 кг у звичайного пилососа). А також їх легко переміщувати, завдяки тому, що ви не «прив'язані» проводом до розетки. Але якщо ви пилососите, наприклад, стелю, багети або стіни вгорі, вам доведеться витримувати всю вагу пилососа, а не тільки його труби з щіткою, як зазвичай.

Витривалість акумулятора

Раніше бездротові пилососи працювали лише 20 хвилин після зарядки. Тепер же цей час збільшився до 45 хвилин, а деякі моделі здатні працювати і більше години від однієї підзарядки. Деякі бездротові пилососи оснащені додатковими знімними батареями, але це коштує додаткових грошей. І якщо вам потрібно пилососити, наприклад, килим на супер-потужному режимі, то акумулятор буде розряджатися дуже швидко.

Місткість контейнера

Як правило, у бездротових пилососів контейнер невеликий - 0,7 л в порівнянні з 2,3 л в звичайних пилососах. Ви можете заощадити сили і час, користуючись бездротовим пилососом, тому що він легший. Але вам доведеться витрачати більше часу на спустошення контейнера, так як заповнюватися він буде досить швидко (в іншому випадку пилосос не працюватиме ефективно). Плюс, якщо ви алергік, це може бути значним недоліком, так як ви будете в рази частіше піддаватися контакту з пилом.

Наскільки ретельно прибирають бездротові пилососи, в порівнянні з іншими?

• Звичайні пилососи прибирають до 86% пилу;
• Бездротові пилососи прибирають до 83% пилу;
• Роботи-пилососи прибирають до 50% пилу.

Ця інформація базується на роботі найкращих моделей в кожній категорії і прибиранні щільного килима.

Час підзарядки теж рахується

Бездротові пилососи можуть заряджатися від години до понад 16 годин, в залежності від моделі. Дешевші пилососи заряджаються довше і розряджаються швидше. У більшості випадків, тут діє просте правило: ви отримуєте те, за що платите. Тобто, більш витривалі і такі що швидко заряджаються (а також потужні) моделі коштуватимуть дорожче, а за дешево нічого хорошого ви не отримаєте.

Чи підходить вам бездротовий пилосос?

Є ситуації, в яких покупка бездротового пилососа дійсно виправдана:

• Вони ідеально підходять для невеликих квартир, в яких мало килимів, а також для людей, яким важко тягати звичайний пилосос під час прибирання.

• Вони легкі і дуже мобільні, в порівнянні зі звичайними пилососами, і відмінно підходять для будинків зі сходами, де традиційним пилососом користуватися незручно.

Проте, коштують бездротові пилососи, як правило, дорожче, а в своїй ефективності поступаються моделям, які працюють від розетки. Тому тут лише вам вирішувати, що вам підходить краще. Сподіваємося, наша стаття допомогла вам зробити свій правильний вибір!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас