Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати книжку в подарунок?

Як вибрати книжку в подарунок?
 

Книга дійсно може стати найкращим подарунком. Адже кожна з них індивідуальна і красива, а ще їх так легко загортати в подарунковий папір! Крім того, книга – це завжди подарунок на пам'ять, який буде збережений на довгі роки. Але все це лише за умови, що ви зможете вибрати вдалу книгу, яка сподобається одержувачу.

Звичайно ж, ви завжди можете скористатися списками-рекомендаціями щодо книг, які напевно стануть вдалим подарунком. Але краще, якщо ви оберете книгу для одержувача персонально. Ми не можемо сказати, яку книгу вам краще купити в тому чи іншому випадку, але можемо поділитися порадами, які допоможуть зробити хороший вибір.

Як вибрати вдалу книгу в подарунок?

1. Не нав'язуйте. Якщо ви любите читати, про це знають всі ваші родичі і друзі. І якщо ви прочитали неймовірно цікаву книгу, про яку вони чули від вас останні кілька місяців, не потрібно використовувати свято, як привід змусити людину прочитати її. Ви даруєте не собі, тому вибирайте те, що буде цікаво почитати саме одержувачу подарунка.

2. Пошпигуйте. Постарайтеся дізнатися якомога більше про те, які книги полюбляє людина. Можливо, вона постить в Instagram назви книг, які читає, а може бути й так, що її родичі або друзі підкажуть, що краще вибрати. Або, якщо ви бачите, що у людини є неповне зібрання будь-яких книг, ви завжди можете зробити подарунок, який доповнить цю колекцію.

3. Поясніть. Коли ви даруєте книгу (особливо людині, яка читає не часто), краще пояснити, чому ви вибрали саме її в подарунок. Ви можете зробити це словами або написати в листівці, головне – покажіть, що ви надихалися цією людиною при виборі подарунка для неї.

4. Поставте правильне питання. Це стара-добра порада від досвідчених продавців книг. Запитайте людину, якій готуєте подарунок, яка з останніх прочитаних книжок їй сподобалася. Тільки не прив'язуйте цю розмову до теми святкування та дарування. Відповідь, яку ви отримаєте, покаже, на який жанр і стиль літератури вам варто звернути увагу.

Якщо людина особливо не читає, і ви знаєте, що їй нема що відповісти на таке питання, поставте інше - «Який з останніх фільмів тобі сподобався?». Виходячи з цього, ви також зможете вибрати наукову фантастику, комікси, щось романтичне і т.д.

5. Не даруйте відразу всю серію книг. Це може здаватися вдалою ідеєю, особливо, якщо у вас є на це гроші. Але такий подарунок може виявитися занадто давлячим. Не ставте людину в положення, коли ви витратилися на подарунок, і вона має все це обов'язково прочитати, причому якнайскоріше.

6. Дізнайтеся про захоплення одержувача подарунка. Будь це фотографія, історія, спорт, їжа, вино... На будь-яку тему ви зможете вибрати цікаву книгу, яка буде корисною людині, адже вона – як раз стомується її хобі. Або ж це може бути книга на тему вашого загального захоплення.

В яких випадках не варто дарувати книгу?

Дійсно, є випадки, в яких книга не стане найкращим подарунком. Так, ми не рекомендуємо дарувати книгу, якщо:

- ви недостатньо добре знаєте людину, її смаки і захоплення;

- людина дуже любить читати і, здається, вона встигла прочитати буквально все (а можливо, і двічі);

- людина не любить книги, як би вам того не хотілося;

- або, як би вам того не хотілося, людині не подобаються книги, які подобаються вам;

- людина просто полюбляє гаджети.

Не панікуйте!

Вибирати книгу в подарунок може бути дійсно непросто, особливо в сучасному розмаїтті літератури. Але не панікуйте. Трохи розсудливості, терпіння і допомога досвідченого консультанта в магазині допоможуть вам вибрати гарну книгу для людини, яку ви плануєте вітати.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас